fbpx
Kaupunkiuutiset

”Komediaa on kiva tehdä”

Kaupunginpuistossa harjoitellaan parhaillaan Lapinlahden Lintujen lauluihin perustuvaa musiikkikomediaa Elämä janottaa. Mikko Kivisen ohjaamassa näytelmässä nähdään alkuperäisen bändin perustajajäsen Tapio Liinoja, muun muassa viime kesän esityksessä tuttuja ammattinäyttelijöitä sekä kahdeksan paikallista avustajaa, jotka haalittiin avoimen haun kautta. Valittujen joukossa olivat hämeenlinnalainen Emppu Jurvanen ja Hanna Koukku Hattulasta.

– Olen pitkään harrastanut teatteria ja ollut mukana Miniteatterissa 16 vuotta, Jurvanen kertoo.

– Lauloin pääsykokeessa yhden laulun ja olin valmistanut monologinkin, mutta sitä ei tarvittu, koska valitsijat olivat käyneet katsomassa yhden esitykseni.

Koukulla on tanssialan koulutus ja näyttämökokemusta Rovaniemen kaupunginteatterista ja eri tanssiteatterista.

– En ole vähään aikaan ollut mukana teatteriesityksessä ja innostuin, kun luin hakuilmoituksen, Pääsykokeessa lauloin Elton Johnin kappaleen Your Song.

Molemmilla on näytöksissä pieniä sivurooleja. Jurvanen esiintyy mopojengi Hurjien jäsenenä, tyyppinä ja koululainen Seppo Kahilaisena. Haastattelua tehtäessä harjoituksia oli ehditty pitää pari viikkoa.

– Kohtauksia on käyty läpi, opeteltu laulujen stemmoja sekä koreografioita, joiden suorittaminen on etenkin kundien osalta ollut loistava menestys, Jurvanen virnistää.

– Tulossa on todella hauska näytelmä ja komediaa on kiva tehdä. Minulla on muutama repliikki, joista ehkä mieleenpainuvin on todella väkevä litania suomalaisten kirosanojen parhaimmistoa.

Koukun roolihahmoilla ei ole nimeä, joten hänet tunnetaan käsikirjoituksessa tyttö ykkösenä tai kakkosena.

– Tytöillä on aika vähän repliikkejä, mutta tanssin puolella pääsin tekemään koreografiaa. Pääaineenani oli kansantanssi, joten olen aika ylpeä, että Isojen poikien vitutuslaulun aikana näyttämöllä vedetään kunnon polkkaa.

Avustajat toimivat Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa myös jokapaikanhöylinä. He ohjaavat tarvittaessa liikennettä, myyvät ruokaa ja juomaa, kantavat lavasteita ja tarpeistoa tai muuten vaan luovat hyvää tunnelmaa yleisön joukossa.

– Oli ilo huomata, että saimme peräti 30 avustajahakemusta, teatterinjohtaja Otto Kanerva sanoo.

– Minulla oli salainen haave, että saisimme kaikki avustajat tältä seudulta ja kävin siksi vakoilemassa Miniteatterinkin esityksiä. Aika orgaanisesti juuri paikalliset voimat onnistuivat pääsykokeissa hyvin ja uskottavasti, joten homma meni siltä osin täysin nappiin.

Elämä janottaa sijoittuu 1980-luvulle, mistä joillakin avustajilla on ymmärrettävästi vähän omia muistikuvia.

– Näytelmässä on ihanaa kuvausta ja hauskoja stereotypioita siitä, mitä nuoriso on silloin ihannoinut, Koukku kertoo.

– Lappareiden musiikkia noihin aikoihin kuunnelleissa herää varmasti esityksen aikana monenlaisia tunteita.

Jurvasen mielestä on erityisen hienoa, että työryhmässä on mukana legendaarisen yhtyeen jäseniä.

– Olemme saaneet harjoitusten aikana kuulla, miten sketsit ja laulut ovat aikoinaan syntyneet.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset