fbpx
Kaupunkiuutiset

Konnarin koululla asbestisiivous

Kevätlukukauden 2018 aikana Konnarin koululla Lammilla tehdään laajoja koulurakennuksen kunnon rakennetutkimuksia sekä siihen liittyviä sisäilmateknisiä tutkimuksia. Hämeenlinnan kaupunki tiedotti asiasta julkisuuteen torstaina, henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia informoitiin keskiviikkona.

Käytännön rakenneavauksia koululla on tehty talvilomaviikolta alkaen ja tutkimukset ja niihin liittyvät sisäilmatekniset mittaukset jatkuvat maaliskuun lopulle pääsiäiseen saakka.

Edessä on muun muassa erityissiivous (ns. asbestisiivousmenetelmä) tämän viikonlopun aikana. Siivouksen onnistuminen asbestisiivottujen tilojen osalta varmistetaan tutkimalla asbestikuidut ilmasta ja ko. tiloista (ilmanäytteet, pyyhintänäytteet)

Kahden luokkatilan osalta, joissa avausten yhteydessä havaittu selkeitä rakennevaurioita, on väistötarve korvaaviin tiloihin. Väistöratkaisut tämänhetkisen suunnitelman perusteella on toteutettava Konnarin koulun ja Lammin päiväkodin tiloissa – ratkaisujen toteuttaminen vaatii sekä koulun että päiväkodin osalta toimintojen uudelleenorganisointia ja väistöissä käytettävien tilojen muokkausta 

Saman tien käyttöön otettavia opetustiloiksi soveltuvia väistötiloja ei ole, mutta väistöihin on tarkoitus kuitenkin päästä jo kuluvan kevään aikana. Toteutettavista ratkaisuista ja aikatauluista tiedotetaan, kun suunnitelmat ja toteutettavat ratkaisut täsmentyvät.

Käynnissä olevat rakennetutkimukset ovat laajimmat, mitä Konnarin koulussa on käytännössä koskaan tehty. Tarkoitus on saada mahdollisimman tarkkaa tietoa rakennuksen ns. riskirakenteiden todellisesta kunnosta sekä hankkia tietoa myös tulevien peruskorjaussuunnitelmien pohjaksi. Rakennuksen riskirakenteet ovat pääosin samoja kuin muissakin samanikäisissä ja -tyyppisissä rakennuksissa Suomessa.

Lopulliset tulokset käynnissä olevista tutkimuksista ovat näillä näkymin käytettävissä toukokuun alussa. Toukokuussa tullaan asiasta järjestämään tiedotustilaisuus sekä koulussa työskentelevälle henkilöstölle että Konnarin oppilaiden huoltajille.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset