Kaupunkiuutiset

Konsertti kuin pieni pyhiinvaellus

Kansainvälisen tason sellisti-gambisti Markku Luolajan-Mikkola soittaa sellolla Bachin soolosellolle ja alun perin sooloviululle säveltämiä teoksia Rengon kirkossa 6. marraskuuta. Konsertti on osa lähes kolme vuotta kestävää Peregrinatio-pyhiinvaelluskiertuetta Suomen keskiaikaisissa kirkoissa. Kiertue saapuu ensi keväänä 12. helmikuuta myös Vanajan kirkkoon. Kiertue alkoi vuonna 2015, jolloin Bachin syntymästä tuli kuluneeksi 330 vuotta. Yli 80 konserttia kattava kiertue jatkuu vuoteen 2017, jolloin on kulunut 500 vuotta siitä, kun Martti Luther asetti teesinsä.

Sana peregrinatio tarkoittaa kiertomatkaa, kotinsa jättämistä ja kulkemista Jumalan kanssa. Pyhiinvaellus-kiertueensa tavoitteiksi Luolajan-Mikkola lukee oppimisen, virkistäytymisen, hengellisyyden, vierailut pyhissä paikoissa ja itsetutkistelun.

Luolajan-Mikkolan soittimia ovat erilaiset viola da gambat ja historialliset sellot. Hänen ohjelmistonsa ulottuu 1500-luvun musiikista meidän aikaamme. Uransa aikana hän on soittanut yli 1 000 konserttia 30 maassa ympäri maailman. Soolo- ja kamarimusiikkilevyjä Luolajan-Mikkolalle on kertynyt nelisenkymmentä, Janne- ja Emma-palkittu Markku Luolajan-Mikkola on perustanut useita periodisoitinyhtyeitä koti- ja ulkomailla sekä ollut vakiinnuttamassa barokkisellon ja viola da gamban asemaa Suomen musiikkikentässä.

Markku Luolajan-Mikkola Rengon kirkossa su 6.11. klo 18. Vapaa pääsy. Ohjelma 10 euroa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset