fbpx
Kaupunkiuutiset

Korhonen antoi käden tyhjäksi

HPK:n naisten lentopallojoukkueen Piia Korhonen, 18, päätti, että käsi annetaan tyhjäksi, vaikka HPK:n tipahtaminen CEV-cupista varmistui kahden hävityn erän jälkeen.

– Emme päässeet oikein omaan normaalivireeseen ja rytmiin. Vaikka voitimme, harmittaa tosi paljon, Kerhon parhaana palkittu Korhonen sanoi.

HPK voitti CEV Cupin avauskierroksen toisessa osaottelussa sveitsiläisen Volley Könizin 3–2 (19–25, 23–25, 25–20, 25–15, 15–13), mutta Köniz eteni toiselle kierrokselle voitettuaan pari viikkoa sitten kotonaan 3–1.

HPK:n olisi keskiviikkona pitänyt voittaa ottelu joko 3–0 tai 3–1, jotta edessä olisi ollut ns. kultainen erä.

– Kahden hävityn erän jälkeen tuntui vähän vaikealta, kun tiesimme, että tipahdimme. Saimme kumminkin peli-ilmettä ja päätimme, että annamme käden tyhjäksi. Se auttoi.

– Ei ollut itsellänikään samanlainen hyvä vire kuin yleensä. Vastustaja oli kovempi viimeisen 20 pisteen jälkeen. Meille tuli huolimattomuusvirheitä.

HPK johti avauserää vielä tilanteessa 12–11 ja toista erää luvuin 23–22. 16-vuotias Martta Lemola käynnisti toisen erän kirin tultuaan vaihdosta syöttämään.

Hienoja pelejä

Toista kautta HPK:ssa pelaava Korhonen pitää Eurokoitoksia hienoina peleinä.

– Europelit ovat seuraava askel Mestaruusliigan pelien jälkeen. Viime vuonna jo pääsin pelaamaan näitä pelejä.

– Vastustaja oli samaa tasoa kuin Suomessakin. Vaikka ryhmä oli ulkomaalaispitoinen joukkue, se oli täysin voitettavissa.

Könizin avausseitsikossa oli kolme brasilialaista, serbialainen passari ja yksi tshekki. Vain libero Simona Belotti ja keskipelaaja Patricia Schauss olivat sveitsiläisiä. Köniz antoi HPK:lle hieman siimaa loppuun, sillä myös vaihtopelaajat saivat peliaikaa.

– Könizillä on vähän erilainen pelityyli. Kyllä tässä kotipelissäkin oli pieni jännitys erilaisena kuin normaalissa Mestaruusliigan pelissä. Vastustaja kaivoi kenttäpuolustuksella palloja hyvin peliin, mutta mekin puolustimme hyvin.

HPK:n pelit eurokentillä jatkuvat Challenge-cupissa Naturhouse Ciudad de Logrone (Espanja) – Sm´Aesch Pfeffingern (Sveitsi) parin voittajaa vastaan.

Korhosen kasvattajaseura on Euran Raiku, jossa hän pelasi kakkossarjaa. Hän aloitti pääsarjauransa kaudella 2013–14 LiigaEurassa, joten menossa on kolmas kausi Mestaruusliigassa.

Korhonen pelaa hakkurina.

– Ensimmäisellä liigakaudellani pelasin osan ajasta myös keskipelaajana, mutta hakkurin rooli on enemmän minun juttuni, lukion kolmatta luokka käyvä Korhonen arvioi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset