fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Koronatilanne näkyy piikkinä pakettilähetysten määrässä – Väliaikainen noutopiste helpottaa ruuhkaa

Raatihuoneenkadun väliaikaisessa noutopisteessä työskentelevä Suvi-Maria Saikkala (vas.) tarkistaa paketin tiedot samanlaisella käsipäätteellä, joita käytetään Postin normaaleissa palvelupisteissäkin. Kuva: Pekka Rautiainen
Raatihuoneenkadun väliaikaisessa noutopisteessä työskentelevä Suvi-Maria Saikkala (vas.) tarkistaa paketin tiedot samanlaisella käsipäätteellä, joita käytetään Postin normaaleissa palvelupisteissäkin. Kuva: Pekka Rautiainen

Postin väliaikaisen noutopisteen oven takana on jonoa. Keskustalossa, entisissä kukkakauppa Pionin tiloissa sijaitsevaan noutopisteeseen otetaan kerrallaan sisään vain kaksi asiakasta.

Tiskin takana palvelee hämeenlinnalainen Suvi-Maria Saikkala.

– Joinain päivinä on ollut suorastaan tungosta. Ruuhkaa on etenkin aamuisin, lounasaikaan keskipäivällä sekä iltapäivällä viiden jälkeen.

Saikkalan lisäksi väliaikaisessa noutopisteessä työskentelee kaksi muuta henkilöä.

– Käsittelemme arviolta 100–200 pakettia päivässä, niiden määrä vähän vaihtelee.

Ainakin toukokuun loppuun

Väliaikainen noutopiste avautui 24. huhtikuuta.

– Postipakettien määrä on noussut valtakunnallisesti koronatilanteen aikana. Tästä syystä avasimme myös Hämeenlinnaan väliaikaisen noutopisteen. Nyt poikkeustilanteessa ihmiset ovat tilanneet paljon tavaraa verkon kautta ja pakettien määrään on tullut huomattava piikki, lähes joulun kaltainen, aluepäällikkö Mikko Similä Postista kertoo.

Noutopiste jatkaa Raatihuoneenkatu 13:sta vähintään toukokuun loppuun.

– Tarkastelemme pakettivolyymeja joka päivä. Sen perusteella päätämme, milloin noutopiste on aika purkaa.

Pystyyn pikaisellakin aikataululla

Posti pystyy perustamaan väliaikaisen noutopisteen tarvittaessa muutamassa päivässä.

– Tarvitaan henkilökunta, pakettihyllyt ja samanlainen käsipääte kuin Postin normaaleissa palvelupisteissäkin.

Väliaikaiset pisteet ovat jouluisin jo vakiokäytäntö.

– Postilla on jokavuotisten jouluruuhkien ajalta kokemusta ja dataa siitä, milloin väliaikainen noutopiste kannattaa perustaa. Tässä tilanteessa tänä keväänä pakettien lähetysmäärät ovat nousseet poikkeuksellisen suuriksi. Meille on tullut ruuhkapiikkejä normaaleissa palvelupisteissä, joten olemme avanneet väliaikaisen noutopisteen, jotta paketit eivät odota terminaaleissa vaan saamme ne eteenpäin asiakkaille.

Tila löytyi helposti

Sopiva tila Hämeenlinnasta Similän mukaan helposti, kun toimeksianto sellaisen perustamisesta tuli.

– Tilat katsotaan tapauskohtaisesti. Meillä on myös niin sanottu pop up -kontti, jossa on hyllyt ja johon tarvitaan vain henkilökunta. Tällainen on esimerkiksi tällä hetkellä käytössä Turussa K-Citymarket Kupittaan pihassa.

Normaalitilanteessa väliaikaiset noutopisteet ovat hyvin harvinaisia.

– Koronan takia volyymi on tällä hetkellä ollut todella suurta. Haluamma välttää ruuhkaa, ja olemme siinä ihan hyvin onnistuneet väliaikaisten noutopisteiden ansiosta.

Väliaikainen noutopiste

Postin väliaikainen noutopiste sijaitsee Keskustalossa osoitteessa Raatihuoneenkatu 13, entisissä kukkakauppa Pionin tiloissa.

Nyt korona-aikana noutopisteeseen on otettu sisälle vain maksimissaan kaksi henkilöa kerrallaan.

Toisin kuin Postin toimipisteistä ja pakettiautomaateista, väliaikaisesta noutopisteestä voi ainoastaan noutaa paketteja, ei lähettää mitään.

Jos pakettia ei noudeta, palautetaan se lähettäjälle 7 vuorokauden kuluttua.

Korona-aikana lähetystä noudettaessa asiakkaiden ei ole tarvinnut itse tehdä allekirjoitusta, henkilökunta on tehnyt sen heidän puolestasan, mutta henkilöllisyys on todistettava.

Väliaikainen noutopiste on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–20 ja lauantaisin kello 10–18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset