Kaupunkiuutiset

Korvaus ilman lisäkorotusta

Kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta maksetaan jatkossa korvausta ilman lisäkorotuksia.

Lasten ja nuorten lautakunta on päättänyt muuttaa kouluterveydenhuoltoon liittyvien matkakustannusten korvauskriteerejä 1.3.2015 alkaen.

Matkasta maksetaan korvausta voimassa olevan Verohallinnon ohjeistuksen mukaisesti autonkäytön korvauksen mukaisesti ilman lisäkorotuksia. Vuonna 2015 korvaus on 0,44 €/km.

Korvaus maksetaan matkasta siltä osin kun lapsi on ollut kyydissä kodista tai koulusta terveydenhuollon toimipisteeseen ja sieltä takaisin joko kotiin tai koululle.

Yläkouluikäisten osalta ei siis enää tarvitse lähettää selvitystä oman auton käytöstä. Myöskään mahdollisia bussilippuja tai taksikuitteja ei enää tarvitse lähettää, pelkkä hakemuslomake riittää.

Mikäli kuljetus tapahtuu esim. taksilla maksaa huoltaja toteutuneet kuljetuskustannukset itse ja saa kaupungilta korvauksen edellä esitetyn mukaisesti hakemusta vastaan.

Huoltaja voi tehdä korvaushakemuksen kouluterveydenhuoltoon liittyvistä kuljetuskustannuksista mikäli etäisyys koulusta terveydenhuollon toimipisteeseen on 1 – 2 luokkalaisilla yli kolme kilometriä ja 3 – 9 luokkalaisilla yli viisi kilometriä ja kouluterveydenhuoltoon liittyvää kuljetusta ei voida yhdistää koulukuljetuksiin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset