Kaupunkiuutiset

Koti-iskä88 jakaa hauskoja juttuja

Hämeenlinnalainen kahden lapsen isä Ville Viholainen ei aavistanut, mitä seuraisi, kun hän pari vuotta sitten päivitti WhatsAppin kaveriryhmälle vitsinä videokuvaa perheensä arjesta. Pätkä, johon hän ikuisti pienen tyttärensä touhuja, sai ihastuneen vastaanoton ja kannusti jatkamaan kuvaamista.

– Laitoin myös tilin Instagramiin. Se alkoi saada paljon seuraajia, mikä oli yllätys, sillä se ei tavallaan ollut tarkoitukseni. Mutta totta kai nyt tuntuu siistiltä, kun sen jälkeen vielä Vauva-lehti ja Meidän perhe -lehti kysyivät minua bloggaajaksi, hän kertoo.

 

Viholainen on ollut vanhempainvapaalla vuoden alusta lähtien, ja jo reilun puolen vuoden ajan on ollut suosittu vauva.fi-sivuston bloggaaja Koti-iskä88. Samalla nimellä hänet löytää Instagramista ja Facebookista. Hänen Instagram-päivityksillään on noin 7 000 seuraajaa ympäri Suomea. Viime syksynä hänet esiteltiin televisiossakin Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Perheen arkea kuvaavista jutuistaan Koti-isä88 saa paljon palautetta – ja lähes ainoastaan positiivista. Hänelle saatetaan myös tulla juttelemaan kuin tutulle varsinkin erilaisissa tapahtumissa.

– Instagramiin ihmiset laittavat niin paljon täydellisiä kuvia. Omat kuvani ovat tavallista elämää, mutta niissä on kärkenä huumori. Luulen, että siksi ne eivät herätä negatiivisuutta. Huumori on elämässä ilman muuta tärkeä asia. Vaikka jotkin tilanteet, kuten lasten uhmakohtaukset, eivät ole sillä hetkellä hauskoja, jälkeenpäin nekin naurattavat, hän sanoo.

 

Blogien avulla Viholainen tuntee saavansa itsekin vertaistukea ja kevennystä elämään. Samalla sekä vanhemmille että lapsille jää mukava päiväkirjanomainen muisto ajasta, kun lapset olivat pieniä.

– Tämä on koko perheen yhteinen juttu. Avovaimoni on taustalla mukana ja tukena, hän kiittelee.

Kirjoittamista Viholainen ei juuri ollut harrastanut ennen isyyttään. Harjaantumisen puute ei kuitenkaan näy hänen teksteissään, sillä ne ovat sujuvia ja hyvin luettavia pikku kertomuksia erilaisten päivien sattumuksista.

Perheen 3,5-vuotias tytär ja 2-vuotias poika, joita iskä nimittää kirjoituksissaan beibseiksi, pitävät elämän kiireisenä ja yllätyksellisenä.

– Pienten lasten kanssa tapahtuu koko ajan. Joskus sitä miettii, että kunpa ei tapahtuisi mitään. Mutta joka päivä tulee hetkiä, kun saan olla ylpeä siitä, mitä lapset tekevät ja höpöttävät, hän nauraa.

 

Koti-isyyden suosio on Viholaisen arvion mukaan Suomessa kasvamassa ja isänä oleminen muutenkin on kehittymässä yhä parempaan suuntaan. Isät haluavat olla lastensa kanssa ja seurata näiden kasvua olemalla läsnä.

Omaa jättäytymistään reiluksi puoleksi kotiin Viholainen pitää yhtenä parhaista päätöksistään.

– Mukavaa on ollut. Olen todellakin nauttinut olemisesta lasten kanssa. Tämä aika on lähentänyt meitä. Suosittelen samaa kaikille muillekin isille, ainakin isyysloma kannattaisi kaikkien pitää.

Koti-isä88 on kuitenkin huomannut – ja kertonut siitä myös blogissaan – miten paljon kodin pyörittämisessä riittää hommia, jotka usein jäävät perheissä naisten vastuulle.

– On tämä avannut silmiä. Lasten kanssa oleminen ei ole pelkästään puistossa hengailua. Kotitöistä tykkään itse varmaan eniten ruoanlaitosta, mutta kakkavaipan vaihto on edelleen haastavaa.

 

Elokuussa Viholainen aikoo palata päivätyöhönsä, mutta bloggaamista hän ei jätä. Hänen hauskoja päivityksiään ja oivalluksiaan lapsiperheen elämästä voi seurata osoitteesta www.vauva.fi/koti-iska88.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset