fbpx
Kaupunkiuutiset

Koti Rengossa – keskellä lapsuuden rakkaita maisemia

– Renko on minulle lapsuudesta tuttu ja rakas, kotia ympäröivät rakkaat maisemat, sanoo Kaarina Korventaka.

– Oli luontevaa palata tänne perheen perustamisen jälkeen, metsänreunaan Rengon Mankelinmäkeen.

Pimeys ja harmaus marraskuussa ovat kaikkialla samat, mutta täällä on talvella puhdasta lunta.

Pahana ei Kaarina Korventaka pidä työmatkaakaan kantakaupunkiin, ei – vaikka saattaa ajaa samaa matkaa vielä iltaisin kuljettaessaan lapsia näiden harrastuksiin. Kuljetuksia perheessa hoidetaan vuorotellen, aiemmin niissä toimittiin yhteistyössä naapureiden kanssa.

Puolitoistatuntinen perillä kuluu lenkkeillessä, nauttiessa Apparan maisemista tai kuljeskellessa ostoksilla: Vaikka hyvä kauppa Rengossakin on.

Kiitosta Kaarina Korventaka antaa kotipaikkakunnalle myös koulusta, vaikka Rengossa – kuten liitoskunnissa muuallakin, on seudun kaikki alakoululaiset keskitetty yhteen kouluun. Rakennusta ei kuitenkaan ole pyhitetty pelkkään päivä- ja arkikäyttöön, sillä koulusta on mahdollista vuokrata aika ja tilat perheen liikuntaharrastuksiin.

– Jo monena vuonna, koulun valmistumisesta 2013 lähtien olemme vuokranneet perheelle, jopa suvulle, koulun liikuntatilat lauantai-iltapäiviksi. Pelatessa tulee luontevasti vaihdettua kuulumiset, korvattua kiireistä arkea ja vähemmälle jäänyttä yhteistä aikaa.

Wetterhoffin talon ensimmäisen kerroksen ovista yhdessä lukee Ihana-lehti. Työpöydän takana istuu Kaarina Korventaka, lehden kustantaja ja päätoimittaja.

– Tein työpaikan itselleni. Sisällöltään askarteluun keskittyvän lehden, kun en käsityönopettajana lähiseudulta kokopäiväistä virkaa löytänyt.

Lehdenteosta hän oli jo aiemmin hankkinut kokemusta opetustyön ohella toimittaessaan askartelu- ja Häät-lehteä, joista viimeksi mainittuun tuottaa sisältöä edelleen.

Oman julkaisun tekoon hän sanoo kuitenkin lähteneensä nollapisteestä, kiertämällä messuilla hankkimassa ideoita ja tilaajia.

Pienelle lehdelle Kaarina Korventaka sanoo olevan oma paikkansa, isoja lehtitaloja ei jokseenkin vähäinen askartelijoiden määrä kiinnosta.

Yrityksessään hän on ulkoistanut palvelut, kuten lehden taiton ja asiakaspalvelun. Sen sijaan kädentaitomessuilla hän kiertää ahkerasti.

Kiitosta lehdestä, erityisesti sen monipuolisesta sisällöstä selkeine ohjeineen, on tullut päätoimittajalle saakka. Tällä hetkellä ajankohtaisia ja askartelijoiden keskuudessa kovin suosittuja ovat ohjeet, joissa on mahdollisuutta kierrätysmateriaaleille.

Ihana-lehden voi tilata kotiin, hankkia alan messuilta tai lehtipisteistä, joissa sitä myydään ympäri Suomen. Ihana-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset