fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kotikutoisessa puodissa aika pysähtyy – Satu Kähärä perusti eläintarvikeliikkeen kotinsa eteiseen

PikkuVahdissa on tuotteita erityisesti koirille, mutta Satu Kähärän innostuksen myötä valikoima saattaa rönsyillä vaikkapa koruihin ja voiteisiin. Kuva: AP Sarjanto
PikkuVahdissa on tuotteita erityisesti koirille, mutta Satu Kähärän innostuksen myötä valikoima saattaa rönsyillä vaikkapa koruihin ja voiteisiin. Kuva: AP Sarjanto

Miemalassa Helsingintien varrella on eläintarvikeliike PikkuVahti, jonka Satu Kähärä avasi rivitaloasuntonsa yhteyteen 2017.

– Minulla oli kivijalkaliike Turengissa, mutta lopetin sen kymmenisen vuotta sitten. Nettikaupat alkoivat silloin jyllätä ja viereen muuttanut Tarjoustalo vei kaikki hevosasiakkaat, Kähärä muistelee.

Aikaa lemmikille

Koirankouluttajanakin työskennellyt Kähärä suunnitteli uuden liiketilan avaamista Tiiriöön rakennettavaan pienempään kauppakeskukseen, mutta sen suunnitelmat kariutuivat.

Sen jälkeen hän oli töissä eläinhoitoloissa ja jatkoi toiminimellä ruuan välittämistä vanhoille asiakkaille.

– Pian aloin pohtia, että kaikille niille nurkissa pyöriville paketeille pitäisi löytää joku paikka. Koirani alkoi olla elämänsä ehtoopuolella ja mietiskelin, miten voisin viettää sen kanssa mahdollisimman paljon aikaa, Kähärä sanoo.

Valikoima rönsyilee

Ratkaisuksi löytyi asunto, jossa on ylimääräinen huone. Kähärä kuvaa PikkuVahtia kotikutoiseksi sekatavarakaupaksi, jonka markkinointi toimii puskaradion avulla.

– Tämä on minun näköiseni, ei liian iso, vaan juuri sopiva. Jotkut asiakkaat ovat sanoneet, että täällä aika pysähtyy.

Tarjolla on pääasiassa eläintuotteita, kuten koirien treenitarvikkeita, leluja, herkkupaloja ja raakapakasteita, mutta myös mehiläisvahavoiteita, teetä ja koruja.

– Valikoima alkoi rönsyillä asiakkaiden toiveiden mukaan, mutta myös omasta kiinnostuksestani. Esimerkiksi Hopea-Puron koruterästuotteet vain tulivat vastaan jollakin Facebook-sivustolla, ja innostuin niistä.

Saunan aikaan suljettu

Kähärän mukaan kotinurkissa olevassa puodissa on sekä hyvät että huonot puolensa.

– On mukavaa, kun hiljaisina päivinä voi tehdä muitakin hommia. Alussa ihmiset eivät vielä osanneet kunnioittaa aikatauluja ja koputtelivat lauantai-iltana ovelle, kun olin saunaan menossa, hän kertoo.

Yrittäjä ei koe olevansa koko ajan töissä, vaikka kauppa onkin kotona.

– Minusta on rentouttavaa istua iltakahville myymälän puolelle ja miettiä kaupan juttuja. Olen onnellisessa asemassa, kun saan tehdä asioita, mistä tykkään.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset