fbpx
Kaupunkiuutiset Janakkala

Kotikylän kantava voima palkittiin Laurinmäellä – Matti Häppölä on Janakkalan positiivisin 2021

Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala (oik.) ja viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi ojensivat positiivisimman kuntalaisen palkinnon Matti Häppölälle. Kuva: Timo Martola
Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala (oik.) ja viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi ojensivat positiivisimman kuntalaisen palkinnon Matti Häppölälle. Kuva: Timo Martola

Tarinmaan puuhamies Matti Häppölä tunnetaan monitaitoisena ja ystävällisenä yhdistysaktiivina, joka pitää huolta kotikylänsä miljööstä kuin omastaan.

Janakkalan kunta palkitsi Häppölän Janakkalan positiivisin 2021 -tunnustuksella viime lauantaina Laurinmäen Taaran markkinoilla.

Aktiivinen ja idearikas toimija

Häppölä on vuonna 2014 perustetun Tarinmaan seudun kyläyhdistyksen kantavia voimia ja aktiivinen jäsen myös Janakkalan Luonto ja Ympäristö ry:ssä.

Hän on saamaan aikaan idearikas tulevaisuuteen katsova visioija ja käytännönläheinen käsistään taitava toteuttaja, joka on aina mukana talkoissa kuin talkoissa, Janakkalan kunta kertoo tiedotteessaan.

Pitää luontopolut ja ladut kunnossa

Aktiivisena luonnossa liikkujana, retkeilijänä ja melojana Häppölä on ollut rakentamassa vetovoimaisia luontoliikuntakohteita myös Tarinmaalle.

Hänellä on vahvasti sormensa pelissä Laurinmäen luontopolun jatkeen sekä sen varrella olevan laavun rakentamisessa.

Häppölää on kiittäminen myös viime talven laduista, jotka ilahduttivat kyläläisiä lumisateiden jälkeen.

Kyläyhdistyksellä on oma latukelkka, jota vedetään kyläläiseltä lainattavalla mönkijällä. Lisäksi Häppölä on vetänyt koululaisille luontoretkiä ja avittanut kylän siivekkäitäkin ripustamalla koulun ympäristöön lukuisia linnunpönttöjä.

Huomioi toiset tasapuolisesti

Häppölälle on tärkeää ottaa yhteisissä projekteissa kaikki osapuolet huomioon ja sopia asioista perusteellisesti muun muassa maanomistajien kanssa.

Hänen levollinen ja hyväntuulinen persoonansa sopii erinomaisesti vuorovaikutukseen niin neuvottelupöydässä kuin tapahtumien letunmyyntipisteessä, missä sadat janakkalalaiset ovat hänet tavanneet.

Valinnalla jo pitkät perinteet

Janakkalassa on valittu vuoden positiivisin vuodesta 1994 saakka.

Valintakollegio nimeää vuosittain kuntalaisen tai yhteisön, joka on “arkipäivän sankari, joka toiminnallaan, aktiivisuudellaan ja olemuksellaan välittää ympärilleen iloa ja positiivista elämänasennetta.

Samalla hän hoitaa toimensa ja askareensa pyyteettömästi ja ympäristönsä huomioiden”.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset