fbpx
Kaupunkiuutiset

Kotipalvelu Niitty lupaa asiakkaille reilusti aikaa

Riittävästi aikaa annettavaksi asiakkaille. Tämä oli perusajatus, kun hämeenlinnalaiset Taru Pirttilä ja Lahja Salonen perustivat kahdestaan Kotipalvelu Niityn. Ainakin alkuun toimialueena ovat Hämeenlinna, Loppi ja Hattula.

– Tiedämme omien kokemusten pohjalta, että kunnallisessa kotihoidossa henkilökunnalla ei ole aikaa kuin pikaisiin, työtehtäviltään hyvin rajattuihin käynteihin asiakkaan luona. Me haluamme tehdä työmme niin, että aikaa on niin halutessa lähes mihin tahansa, kaksikko selvittää oman yrityksen toimintaideaa.

– Usein jäi itsellekin apea mieli, kun asiakaskäynnit olivat kunnallisessa kotihoidossa niin lyhyitä. Työntekijät eivät voi asiaan vaikuttaa, vaan on tehtävä niin kuin määrätään. Useimmiten se asiakkaan luona käytävä keskustelu arkiasioista on yhtä tärkeää kuin varsinaiset kotihoitoon liittyvät asiat, Lahja Salonen toteaa.

Kotipalvelu Niityn tuoreet yrittäjät korostavat myös sitä, asiakkaan tilannetta on hyvä seurata säännöllisesti, mikä ei välttämättä onnistu kaikessa kiireessä tehdyillä pikavisiteillä.

Kotipalvelu Niityn palvelutarjontaa kuuluvat kaikki kotipalvelun piiriin liittyvät asiat sairaanhoidollisia toimenpiteitä lukuun ottamatta. Siivous, ruokapalvelut, pesut, ulkoilut ja asiointipalvelut kuuluvat peruspakettiin.

– Me otamme myös lapsiperheitä asiakkaiksi, ei pelkästään ikäihmisiä. Myös mielenterveyspotilaat ja päihdeongelmaiset saavat meiltä haluamiaan palveluita, tuore yrittäjäkaksikko kertoo.

Taru Anttila tiivistää ikäihmisten palvelukokonaisuuden niin, että työntekijät tarjoavat samat palvelut asiakkaan kotona kuin hoitokodeissa on tarjolla.

– Jokaisen asiakkaan kanssa tehdään yksilöllinen sopimus, jossa määritellään tehtävät työt ja käytettävä aika. Ikäihmisten alkukartoituksessa paikalla on yleensä myös joku omaisista, jotta kaikki tulee hoidetuksia juuri niin kuin on haluttu. Alkukartoitus on aina ilmainen, Taru Pirttilä selvittää.

Kotipalvelusopimuksen voi tehdä yhtä hyvin tunnin työstä viikossa kuin kokonaisesta työpäivästä viikossa.

– Teemme töitä myös viikonloppuisin ja tarvittaessa järjestämme myös yöpäivystyksiä, Lahja Salonen kertoo.

Asiakasta laskutetaan työtuntien mukaan, muita kustannuksia ei synny. Arkipäivän tuntimaksu on 35€, viikonloppuisin ja yöaikaan 45 €/tunti.

Kotipalvelu Niitty Taru Pirttilä 0451339926, Lahja Salonen 0451340010.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset