Kaupunkiuutiset

Kotipeli on voitettavissa

HPK pelaa naisten lentopallon Euroopan haastajacupissa (Challenge cup) sveitsiläistä Sm’Aesch Pfeffingeniä vastaan kotipelin tiistaina. Vaikka vierasottelussa tuli keskiviikkona 0-3-häviö, joukkue uskoo, että se pystyy vielä voittoon Elenia-areenassa.

– Kun saadaan pois omat virheet, joita tuli Sveitsissä aika paljon, ja peliin lisää puolustus- ja hyökkäystehoja, kyllä meillä on vielä mahdollisuudet, passarikapteeni ja Kaupunkiuutisten nimikkopelaaja Katja Kylmäaho mietti joukkueen palattua torstaina Hämeenlinnaan.

Aeschissa vastassa oli vielä kovempi ryhmä kuin hämeenlinnalaiset ehkä odottivatkaan. Joukkueessa pelaa muun muassa monta brasialaista ja virolainen Anu Ennok, joka oli vielä viime kaudella LP Viestissä.

Päävalmentaja Luca Chiappini vakuutti, että HPK ei missään nimessä aliarvioinut vastustajaansa, mutta se ei ollut Sveitsissä ollenkaan parhaimmillaan. Hän arvioi, että pelaajissa tapahtui mentaalisesti jotakin, jonka syytä hän ei osannut tarkkaan arvioida.

Kotipeliään joukkue lähtee kuitenkin ilman muuta Chiappininkin mielestä voittamaan.

Hässäkkää ja viivytyksiä

HPK:n reissu ei sujunut kaikkinensakaan ihan niin kuin oli odotettu. Vastustajaseura ei ollut järjestänyt vierailleen kuljetusta ja majoitusta niin kuin oli sovittu. Hotellihuoneet kyllä viimein saatiin, mutta pelaajat joutuivat yöpymään kolmen hengen huoneissa ja osa junioripatjoilla.

– Kaikki vaikuttaa kaikkeen, Kylmäaho tuumasi pienistä vastoinkäymisistä.

Manageri Ville Kalliomäen mukaan HPK:lta meni muutama tunti hukkaan valmistautumisajasta, kun hässäkkää selviteltiin.

– Keskiviikkona jouduimme vielä ennen peliä vaihtamaan hotellia. Ja halli, jossa ottelu pelattiin, ei ollut läheskään edes Hämeenkaaren tasoa. Onkin kummallista, että Suomessa kaikkien hallien, jossa pelataan kansainvälisiä peleja, pitää olla viimeisen päälle, mutta muualla ei tarvitse. Asialla ei kuitenkaan ollut vaikutusta peliin.

Hyviä kokemuksia

Kalliomäen mielestä kansainväliset pelit ovat häviöstäkin huolimatta tärkeitä kokemuksia etenkin nuorille pelaajille. Eikä HPK ollut niin huono kuin numerot antavat ymmärtää.

– Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pysyimme hyvin mukana. Jos olisimme saaneet syötön kulkemaan, olisimme voineet voittaa erät. Vastustajalla oli niin taitava passari ja keskipelaajat, että mummon lapasesta lähtevillä syötöillä piste heille oli aina varma.

Myös Kalliomäki pitää selvänä, että HPK:lla on kaikki mahdollisuudet kotona pisteryöstöön.

– Vastustaja ei ole mitenkään niin ylivoimainen, ettemmekö omalla hyvällä pelillämme voisi sitä voittaa. Yleisön kannattaa tulla nyt seuraamaan ottelua, sillä se saattaa olla viimeiden eurocupin ottelu tällä kaudella. Jos pääsemme seuraavalle kierrokselle, vastus ei ainakaan kovene, päinvastoin.

Reissut maksavat

Kansainväliset pelit lentomatkoineen tulevat luonnollisesti seuralle kalliiksi. Kalliomäen mukaan reissut maksavat vähintään 6 000 euroa keikkaa kohti. Lentopalloliitolta tulee kuitenkin avustusta lentolippuihin ja tuomarikuluihin. Toisaalta esimerkiksi Hämeenlinnassa HPK:lle tulee lisäkuluja siitä, että Elenia-areena on cupin ottelun takia käytössä puolentoista vuorokauden ajan.

– Taloudellisesti ei ole helppoa, mutta yhteistyökumppanimme ovat olleet nytkin mukana niin, että kolmanteenkin cup-kierrokseen olisivat jo rahat kasassa, hän kertoo.

Tiistaina 15.12. kello 18.30 alkavassa ottelussa Sm’Aesch Pfeffingeniä vastaan selviää, pääseekö HPK kolmannelle kierrokselle. Sen pitäisi voittaa ottelu 3–0 tai 3–1, ja sen jälkeen pelattaisiin vielä kultainen erä lopullisesta voitosta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset