Kaupunkiuutiset

Kotiseutujulkaisu käsittelee kaupunkikuvan monia muutoksia

Hämeenlinnan keskustan toteutuneet ja tulevat muutokset, koulujen sisäilmaongelmat ja rakennussuojelun monet haasteet ovat tuoreen Hämeenlinna-kotiseutujulkaisun ajankohtaisia aiheita kotiseutukuulumisten ja – tapahtumien ohella.

Hämeenlinna-Seuran vuotuinen julkaisu, järjestyksessään 63. esiteltiin Sibelius 150-juhlavuoden avauksen yleisötapahtumassa Verkatehtaalla lauantaina.

– Taakse jäänyt vuosi 2014 oli hämeenlinnalaisille mielenkiintoinen, kun monta pitkään vireillä ollutta hanketta valmistui kaupunkilaisten käyttöön. Kotiseutujulkaisun sivuille on haluttu taltioida kauppakeskus Goodmanin avauksen tunnelmat, yhdistysten haaveiden toteutuminen Kumppanuustalon myötä sekä iloiset kesähetket uudelleen avatussa, kunnostetussa Ahveniston olympia-altaassa, julkaisun vastaava toimittaja Tuula Heinänen perustelee sitä, että kotiseutujulkaisussa on tällä kertaa perinteistä enemmän reportaasityyppistä aineistoa.

Kotikaupungin lähihistoriasta kerrotaan Pirkko Kivikon artikkelissa 100-vuotiaan Vanajan Maamiesseuran vaiheista sekä Kaija Hillebrandtin eloisasti kirjaamassa Katuman rantamaisemissa sijaitsevan Paavolankulman alueen muutoksista torpparien kylästä kesäparatiisiksi ja golfkentäksi.

Katsaus tänä vuonna 70 vuotta täyttävän Hämeenlinna-Seuran historiaan tuo näkyviin kotiseutuväen monet toteutuneet tavoitteet ja myös erityisesti rakennussuojelussa koetut kirvelevät pettymykset.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset