Kaupunkiuutiset

Kotiseutulehdessä historiaa ja nykypäivää

Janakkala ennen ja nyt -kotiseutulehti julkaistiin tänä vuonna 172-sivuisena, monipuolisena ja runsaasti sekä vanhoja että uusia valokuvia sisältävänä lukupakettina. Tarkoituksensa mukaisesti se valottaa kotiseudun historiaa, ihmisten elämää ja tapahtumia – mennyttä ja nykypäivää.

Valtakunnallinen Suomi 100 vuotta -teema näkyy myös lehden sivuilla. Oman näkökulmansa juhlavuoteen antavat nuoret Aapo Reima ja Anssi Pirttilä, eläkkeellä oleva kommodori Matti Mäkinen, heraldikko Juhani Heinemaa, 93-vuotias veteraani Kaino Kauranen sekä valokuvaaja ja liikkeenharjoittaja Pentti Hevonoja.

Tervakoski saa oman sijansa Marja Korpion puheessa, Maria Penttisen kuvakavalkadissa sekä Ossi Niemen ja Aino Tuomolan tarinoissa.

Lisäksi muun muassa entinen Janakkalan seurakunnan kirkkoherra Timo Komulainen käsittelee aihetta Laurentius Lutherin teeseissä, Elisa Göös muistelee isoisänsä isää Karl Gustaf Göösiä, Liisa Lepistä kertoo Viralan Aadolfin ja Mimmien elämäntarinan ja Anja Kuoppa selvittelee Janakkalan koulujen elämää yli 100 vuotta sitten.

Kotiseutulehteä myydään Tervakoskella ja Turengissa kaupoissa, pankeissa, seurakunnan toimistoissa ja Janakkalan Sanomien toimituksessa sekä FotoHevonojan valokuvausliikkeessä. Lehden hinta on 20 euroa.

Janakkala-Seura on julkaissut Janakkala ennen ja nyt -lehteä vuodesta 1951 lähtien. Lehden on toimittanut Markku Selinummi.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset