Kaupunkiuutiset

Koulu Parolassa, treenit Helsingissä

Parolan yhteiskoulun yhdeksättä luokkaa käyvä Amanda Virkkunen on Suomen parhaita rytmisiä voimistelijoita. Viime syksystä lähtien hän on kuulunut Suomen rytmisen voimistelun maajoukkueeseen, ja aiemmin hän oli jo juniorimaajoukkueessa.

Suomea edustava ryhmä, jossa vanhimmat ovat vuonna 1999 syntyneitä tyttöjä, harjoittelee Helsingissä, joten Amanda lähtee 2–3 kertaa viikossa pääkaupunkiin heti koulupäivän jälkeen ja palaa illalla takaisin. Kyyditsijänä hänellä on yleensä Anne-äiti tai Pasi-isä. Kahtena päivänä viikossa hän sentään harjoittelee Hämeenlinnassa Tavastia-areenassa. Lisäksi maajoukkue viettää kerran kuussa viisi päivää yhteisellä leirillä.

Joukkueen treenit ovat Mäkelänrinteen uintikeskuksessa, Kampissa tai Tapiolassa. Kamppiin Amanda voi kulkea kätevästi myös bussilla.

– Harjoituksia on kuutena päivänä viikossa ja viikonloppuisin kaksi kertaa päivässä. Välillä tuntuu raskaalta ja välillä helpommalta, mutta kyllä sen jaksaa. Koulutehtävien kanssa tulee joskus vähän kiire, mutta nekin aina tulee tehtyä, hän hymyilee.

Voimistelusta Amanda innostui noin 5-vuotiaana telinevoimistelua harrastaneen Janette-siskon jalanjäljissä. Vanhin sisko Selina oli uimari.

– Koska temppuilin aina kotona, vanhemmat veivät minut Hämeenlinnan Voimisteluseuraan rytmisen puolelle. Kun voimistelin yksin, vahvimpia välineitäni olivat ehkä pallo ja naru, nyt joukkueessa kaikki välineet ovat aika tasaisia, hän kertoo.

Mitaleita ja palkintoja Amandalle on ehtinyt kertyä jo melkoinen kokoelma. Joukossa on muun muassa neliottelun SM-hopea ja naisten SM-joukkuehopea. Hän on päässyt kokemaan myös EM-kisat, mitä hän pitää tähänastisen urheilu-uransa kohokohtana.

– Tavoitteeni on, että pystyihin maajoukkueessa mahdollisimman pitkälle, hän sanoo.

Maajoukkuevoimistelijoilla on viikossa yksi vapaapäivä, ja kesällä he saavat kahden viikon loman. Vapaata on vähän, mutta Amandan mukaan aikaa riittää myös kavereille. Joukkueestakin hän on saanut uusia ystäviä.

Ensi lukuvuodeksi Amanda hakee Mäkelänrinteen urheilulukioon. Ainakin aluksi hän aikoo jatkaa koulumatkan kulkemista Pappilanniemestä Helsinkiin tuttua moottoritietä pitkin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset