Kaupunkiuutiset

Koululaisille iltaliikuntaa

Ruununmyllyn alakoulun vanhempainyhdistys päätyi ilmeisesti ensimmäisenä kantakaupungin kouluna ostopalveluun lasten vapaa-ajan liikunnan järjestämisessä. Salibandyseura Steelers pyörittää viikoittaista sählykerhoa koulun tiloissa. Vajaan tunnin liikuntatuokioon on pääsyoikeus kaikilla koulun oppilailla.

– Meillä on ollut jo pitempään vastaavanlaista iltatoimintaa, mutta tänä syksynä tuli eteen tilanne, jossa liikuntatuokiolle ei löytynyt vanhemmista enää vastuullista vetäjää. Uuden tilanteen edessä piti keksi jotakin muuta, vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Sanna Ristolainen kertoo.

Ratkaisu löytyi salibandyseura Steelersistä. Steelersin nuorisopäällikkö Jussi Korhonen vetää joka maanantai noin 20 lapsen sählyillan.

– Vanhempainyhdistys maksaa seuralle. Lapsilta peritään pieni osallistumismaksu, mutta se ei ole kenelläkään este toimintaan osallistumiseen. Käytännössä rahoituksesta vastaa vanhempainyhdistys, Ristolainen selvittää.

Vanhempainyhdistyksen varainhankintaan kuuluu muun muassa koulun discoiltojen sekä tapahtumien järjestäminen.

– Sählyilloissa keskitytään pelaamiseen, siitähän kaikki ovat kiinnostuneita. Ilta alkaa leikinomaisella lämmittelyllä, sitten treenataan muutama minuutti jotakin lajin erikoistaitoa, ja valtaosa ajasta pelataan, Jussi Korhonen kertoo.

Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen sanoo tällaisen kerhotoiminnan pyörittämisen sopivan loistavasti seuran toimintaperiaatteisiin.

– Kun Ruununmylly on hieman sivussa ydinkeskustasta, ei kaikilla sählystä kiinnostuneilla ole mahdollisuutta osallistua seuran omaan hobby-toimintaan. Tämä järjestely paikkaa tilanteen mainiosti, Lavonen toteaa.

Hobbyryhmissä pelaaminen on kilpajoukkueita huokeampaa. Hobbyt pelaavat omilla viikoittaisilla pelivuoroilla Steelersin palkattujen nuoriso-ohjaajien ohjauksella ja kannustuksella.

– Ruununmyllyn omasta kerhosta tai hobby-toiminnasta innokkaimmat voivat hakeutua ikäluokkansa kilpajoukkueisiin, jos intoa riittää, Lavonen kertoo. Vanhempainyhdistyksen järjestämä lasten liikuntatunti ei Lavosen mukaan kilpaile millään tavoin seuratoiminnan kanssa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset