Kaupunkiuutiset

Koululaisten ajatuksia itsenäisestä Suomesta

On hienoa asua itsenäisessä maassa. Sen takia on taisteltu. Veteraaneja pitäisi arvostaa ja kunnioittaa enemmän. Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys.

On hienoa, kun Suomea juhlitaan. Se on sen arvoista. Meidän pitäisi arvostaa maatamme enemmän. Suomi on hieno maa ja on hienoa asua täällä.

R.H.

Olen ylpeä siitä, että itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta ja meillä on oma kieli ja kulttuuri. Suomalaiset ovat taistelleet itsenäisen Suomen puolesta. Suomessa saa tehdä sitä, mitä haluaa, elää terveellistä elämää. En haluaisi olla venäläinen tai ruotsalainen, vaan suomalainen. Elän Suomessa onnellista elämää. 100-vuotisjuhlat tulevat olemaan suurenmoiset.

Emma Kuikka

Suomi 100 vuotta on hieno juhla, joka joutui kapitalismin kieron kouran hyväksikäyttämäksi.

Seppo

Itsenäisyydestä tulevat mieleen puolestamme taistelleet veteraanit. Itsenäisyys on jokaiselle suomalaiselle tärkeää, koska ilman sitä emme olisi suomalaisia.

Suomi 100 vuotta on hieno juhla, mutta siitä on tehty todella kaupallinen.

Sirpsi

Suomi on hieno isänmaa. Ilmainen opiskelu on hyvästä. Suomi on paras maa ikinä.

-Oot

Itsenäisyyttä on ympäri maailmaa, en ymmärrä miksi tämä asia nähdään niin isona juttuna. Miten meidän pitäisi edistyä, jos 100 vuotta vanha asiaa pidetään jumalalallisena.

Ehkä pitäisi antaa itsenäisyys kaikille, jotka sitä pyytävät, Ahvenanmaalle ja Katalonialle? Mutta asiat eivät ole niin mustavalkoisia. Jos uskot, että itsenäisyys on paras juttu ikinä, ehkä sinun pitäisi keskittyä sen levittämiseen myös niissä maissa, joissa sitä ei ole.

T.V.

Itsenäisyydestä tulee mieleen vapaus olla sellainen kuin haluaa. On hienoa olla suomalainen nuori, elää hyvää elämää hienossa maassa, jossa meillä on paljon oikeuksia, kuten sananvapaus. Saamme ilmaista mielipiteemme ja vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Suomi on saanut elää itsenäisenä jo 100 vuotta. Yhteistyöllä Suomi on selvinnyt huonoista hetkistä ja jakanut kaikki hyvät hetket. Toivottavasti 100 vuoden kuluttua voi juhlia 200-vuotissynttäreitä.

Ellinoora Vanhanen

Itsenäisyys on kieli ja kieli on itsenäisyyttä. Isänmaan itsenäisyys on turva. On kunnia edustaa itsenäistä Suomea ja kehittää maatamme.

M.S.

Suomi 100 on vain rikkaiden myyntikikka. Itsenäisyys on keinu maailman leikkikentällä. Emme ole itsenäisiä valtion vankeina.

Aatami Hiekkanen

Itsenäisyydestä tulee mieleen veteraanit, ylihehkutetut juhlat ja suklaa.

Mikael

On mahtavaa, että näin hieno maa kuin Suomi voi vaikuttaa itsenäisesti omiin asioihinsa.

Erika

Itsenäisyydestä tulee mieleen vapaus. Itsenäisyys on huikeaa. Olen onnellinen vapaudesta. Itsenäisyydestä tulee mieleen, että Suomi on rohkea. Olen ylpeä maastani. Haluan tulevaisuudessa puolustaa maatani ja sen itsenäisyyttä.

Nico Sundström

Suomi 100 vuotta -juhlan kunniaksi Frederik ja Remu hallitukseen. Kun suomalaiset itsenäisiä ovat, niin eiköhän pakkoruotsin voisi päättää turhaksi, tai vaihtaa johonkin järkevämpään kieleen.

Tosi suomalainen

Suomen 100-vuotijuhlasta on tullut yhtä kaupallinen kuin jouluista – paitsi että sitä on kestänyt koko vuoden. Esi-isiemme ja –äitiemme sotatrauma elää meissä periytyneenä yhä, mutta sitäkin vahvempana meissä elää suomalaisten vahva ylpeys omasta isänmaasta ja itsenäisyydestä. Itsenäisyys ja isänmaallisuus on meille suomalaisille hengen asia.

Lilia Salinmäki

Tosi hyvä asia, kun Suomi täyttää 100 vuotta ja on yhtä vahva kuin ennenkin. 100-vuotisjuhlat on hieno asia, ihmiset ovat turvassa kaikelta siltä, mikä oli 100 vuotta sitten. Kaikki voivat juhlia rauhassa.

Oona Tennilä

Maamme 100-vuotias itsenäisyys on kansamme yhteinen saavutus. Siniristilippumme, tuo lumenvalkoinen, vedensininen, kuvaa mitä parhaimmin kansamme yhtenäisyyttä. 100-vuotiaan Suomen itsenäisyys on varmasti hienoin kansamme yhteinen asia.

Ida Mäki

Elämä on jees, frendit on jees, usko on jees, Suomi on jees.

Modus

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset