fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Koulut kuntoon pikkuhiljaa

Kaupunki suunnittelee vuosiksi 2019–23 noin sadanmiljoonan euron investointeja rakentamiseen.
Arx-talossa Verkatehtaalla tehdään parhaillaan kuntotutkimusta.

Kaupungin viranhaltijat ovat laatineet alustavan suunnitelman talon- ja infranrakennuksen investoinneista vuosiksi 2019–23. Infran puolella niihin on ehdotettu varattavaksi nelivuotisjaksolle 9,8 miljoonaa euroa, ja talonrakennukseen, kuten päiväkoteihin ja kouluihin, yhteensä noin 100 miljoonaa euroa.

Päätöksiä tulevista investoinneista tekevät lopulta lautakunnat sekä kaupunginhallitus ja -valtuusto talousarvioiden ja -suunnitelmien hyväksymisen yhteydessä. Jos kaikki ehdotukset menevät päätöksenteossa läpi, kaupungin korjausvelka vähenee merkittävästi.

Varhaiskasvatuksessa on edessä kaksi isoa hanketta. Katuman päiväkoti on tarkoitus purkaa ja uusi rakentaa tilalle lähes samalle paikalle. Jo tällä hetkellä Katuman hoitopaikkoja on väistötiloissa.

Seminaarin koulun yhteyteen tullee 260-paikkainen päiväkoti, jonka Suomen Yliopistokiinteistöt mahdollisesti rakentaa.

Seminaarin päiväkodin on tarkoitus korvata hoitopaikat Ahvenistolla, Kaurialassa, Kaivokadulla ja Birgen Jaarlin kadulla (Kotikulma ja Kotirinne). Rakennustöitä kaavaillaan aloitettavaksi kesällä 2019, jolloin toiminta pääsisi käynnistymään 1.8.2020. Päiväkodista on aiesopimus SKY:n ja sen vuokralaisena olevan kaupungin välillä.

Ruununmyllyn koulun kivirakennusta suunnitellaan purettavaksi. Se on niin huonossa kunnossa, että sitä ei kannata korjata. Purku vaatii kuitenkin luvan, jota ei vielä olla saatu, sillä Ely-keskus ei lausunnossaan puolla talon hävittämistä, vaan vaatii ensin perusteellista kuntotutkimusta. Tarkoituksena on rakentaa uusi koulu kivikoulun tilalle.

Verkatehtaan varalle on suunnitelmia, jotka muuttavat toimijoiden nykyistä tilannetta. Opistotalosta ollaan tekemässä Arx-talo, ja Arx ollaan remontoimassa Lyseon yläkoulun ja illoiksi Aimokoulun käyttöön. Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx joutunee peruskorjauksen ajaksi väistöön pois Verkatehtaalta.

Koulukuvioon kuuluu myös suunnitelma Lyseon liikuntarakennuksen purkamisesta. Tilalle tehtäisiin uusi liikuntasali, joka tulisi sekä lukion että yläkoulun käyttöön.

Myllymäen koulun korjauksen ja laajennuksen vaihtoehtoja selvitellään ensi kesään mennessä. Lammin koulujen tilannetta puolestaan tarkasteltaneen tulevaisuudessa kokonaisuutena.

Infran puolella toiveissa ovat muun muassa vanhan hautausmaan, leikkipuistojen ja ulkoliikuntapaikkojen korjaaminen. Myös kaupungin ulkovalaistus ollaan uusimassa, ja monia katuja on tarkoitus parantaa, esimerkiksi Ahveniston asevelikylässä ja Myllymäessä sekä Ojoisilla seurakunnan myymien tonttien alueella.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset