Kaupunkiuutiset

Kovat pakkaset toivat vipinää vaatekauppoihin

Viime vuosien leutoina talvina on hyvinkin saattanut pärjätä vähän paksummalla välikausitakilla, mutta helmikuun lopulla saapunut pakkaskausi on saanut ihmisen uusimaan vaatevarastojaan.

– Talvitakkeja on myyty tavallista enemmän, Sentlemanin kauppias Sinikka Kiiskinen kertoo.

– Erityisesti villakangastakkeja on kysytty paljon. Villaneuleet on aika hyvin myyty loppuun ja vain puuvillaisia on tällä hetkellä jäljellä. Pipoja ja käsineitä on mennyt myös tosi paljon.

Kauppojen valikoimat alkavat tähyillä jo kevättä kohti ja nyt onkin hyvä tilaisuus hankkia kunnon talvipalttoo edulliseen hintaan.

– Lämpimiä talvitakkeja myytiin Pimeän kaupan illassa paljon ja niitä on meillä vain muutamia jäljellä. Sellaisetkin miehet, jotka ovat kuvitelleet selviävänsä syystakilla, ovat joutuneet muuttamaan mielensä.

Jonkinlainen todellisen talven merkki on se, kun suomalainen mies vetää jalkaansa pitkät alushousut.

– Kylmät säät näkyvät meillä eniten lämpimien kerrastojen myynnissä, Noora Kokko Stadiumista sanoo.

– Merinovillaiset ovat hyvin suosittuja, koska niissä lämpö jakautuu tasaisesti, materiaali on antibakteerinen eikä ärsytä ihoa samalla tavalla kuin normaali villa. Tekniset tekstiilit taas kiinnostavat hiihtäjiä ja laskettelijoita.

Kauppansa ovat tehneet myös 30 asteen pakkasta kestävät, gore-tex -kalvolliset hanskat ja esimerkiksi Sorel Waterproof -jalkineet, joilla luvataan mukavaa kyytiä 40 asteenkin pakkasessa.

– Lämpimissä jalkineissa koot alkavat olla tässä vaiheessa jo aika vähissä. Vanhemmat panostavat lastensa vaatteisiin ja haluavat heille paksumpia ja laadukkaampia tuotteita.

Yksi pakkaskauden menekkituotteista on ollut hanskoihin tai kenkiin laitettava lämpöpussi. Ravisteltaessa aktivoituva pussi hohkaa miellyttävää lämpöä useita tunteja.

Pakkasen tuoma lämpimien vaatteiden sesonki ei päässyt yllättämään Hämeenlinnan Prismassa.

– Meillä on automaattinen tilausjärjestelmä, joka seuraa myös säätilan muutoksia, käyttötavaraosaston myyntipäällikkö Petri Forström kertoo.

– Lisäksi seuraamme toki itsekin tilannetta ja teemme täydentäviä tilauksia myös manuaalisesti, joten puutteita ei meillä tuotteista ole, vaikka esimerkiksi pitkien alushousujen sekä merinovilla- ja urheilukerrastojen myynti on kasvanut rajusti viime päivinä.

Toppatakkeja Prismasta löytyy vielä hyvin miehille, mutta naisten ja lasten koot ovat vähenemässä.

– Talvitakkeja ostetaan yleensä alkutalvesta, varsinkin jos pakkaskausi tulee ennen joulua. Nyt ihmiset ovat jo kevääseen päin kallellaan. Jalkineiden puolella nastakenkien sesonki on vasta tulossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset