Kaupunkiuutiset

Kovia kokenut orkesteri yhteistä säveltä etsimässä

Viime vuonna KOM-teatterissa potin räjäyttänyt komedia Orkesteri – The Everlast on kääntynyt jo kuunnelmaksi ja elokuva sekä romaani ovat valmistumassa. Okko Leon kirjoittama näytelmä saatiin Hämeenlinnan kesäteatteriin värikkäiden vaiheiden jälkeen ja nyt ensi-ilta on käsillä.

– Näytelmä on ollut monella tavalla tapetilla jo pitkään, ohjaaja Martti Töttölä sanoo.

– Hypeä on ollut siihen malliin, että uskon ihmisten oikein odottaneen esitystä. Tämä on nyt sellaista komediaa, josta itse tykkään ja olen saanut juuri ne näyttelijät, jotka olen halunnut.

Asiaa ja huumoria

Tarina kertoo parhaat päivänsä nähneestä tanssiorkesterista, joka valmistautuu rutiininomaiseen hääkeikkaan kulahtaneessa takahuoneessa. Reissussa rähjääntyneiden keikkajyrien soppaa hämmentää samalle keikalle ilmestyvä naispuolinen Idols-voittaja.

– Olemme tehneet kesäteatterissa Tulitikkuja lainaamassa ja Siunattua hulluutta. Tämä edustaa samaa, oikeiden näytelmien sarjaa, Töttölä pohtii.

– Orkesteri on tutkielma solidaarisuudesta ja yhteistyöstä. Onneksemme se on tehty komediaksi, koska tästä aihepiiristä olisi voinut revitellä järkyttävää draamaakin.

Takahuoneen ovesta astuvat Marika Heiskanen, Risto Korhonen, Matti Onnismaa, Kalle Pylvänäinen ja Sauli Suonpää. Kaupunginpuiston lavalla lukemattomia kertoja nähty Korhonen on ilahtunut teoksen korkeasta tasosta.

– Näytelmä on näyttelijän kannalta tarpeeksi vaikea, vaikka yleisölle se ei sitä ole, Tampereen teatterista tuleva Korhonen tuumaa.

– Tekstissä on sekä asiaa että huumoria. Vaikka en muusikko olekaan, takahuoneen tunnelma on hyvin tuttu teatterin lämpiöstä. Välillä kinataan kunnolla ja sitten ollaan taas ystäviä. On ollut mukavaa palata taas Hämeenlinnaan ja nähdä tuttuja kasvoja, mutta hienoa on myös päästä työskentelemään uusien ihmisten kanssa.

Kyyti kaupungista

Hämeenlinnalaisille ovat entuudestaan tuttuja myös täällä uransa aloittanut Suonpää, sekä nyt kolmatta peräkkäistä kesää Kaupunginpuistossa näyttelevä Heiskanen.

– Roolihahmoni on entinen Idols-voittaja Simone Päiväperhonen, Heiskanen kertoo.

– Hän on tähti, jonka menestyksekäs elämä vertautuu aika herkullisella tavalla takahuoneessa odottavaan surkeaan pumppuun. Leon teksti on todella hyvää ja näytelmää voi pitää eräänlaisena työhyvinvoinnin kuvauksena. Sellaisena se on vahvasti kiinni tässä päivässä.

Kesäteatteri aikoo tänä kesänä helpottaa kaupunkilaisten ja kauempaakin tulevien pääsyä esityksiä. Vekka Liikenteen bussi lähtee Vaakunan edestä kello 18.20 ja koukkaa Wetterhoffin kautta matkallaan Kaupunginpuistoon. Esityksen jälkeen bussi palaa samaa reittiä, mutta pysähtyy myös Rantakasinolla. Matkalippuun sisältyy etuja reitin varrella oleviin kohteisiin.

Orkesteri – The Everlast 10.7.-9.8. Hämeenlinnan kesäteatterissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

25.9.2020