Kaupunkiuutiset

Kuin puskista Liigaan

HPK:n oma juniori Jere Innala, 18, hämmästytti itsensäkin nousemalla A-nuorista ryminällä Liigaan. Hän sai aikaisen joululahjan, kun hän allekirjoitti seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen reilu viikko sitten.

– On se ollut vähän yllätys, että kaikki tapahtui näin nopeasti. Ennen kauden alkua meinasin, että A:ssa pelaan, enkä ajatellut vielä sitä, että pääsisin Liigaan, hän kertoo.

Perjantaihin mennessä hän oli ehtinyt olla kokoonpanossa kymmenessä liigaottelussa ja tehdä niissä kolme maalia. Vaikka hän ei ole sarjan eikä joukkueensa kookkaimpia hyökkääjiä (pituus 174 cm), voimaakin löytyy ja pelisilmä on kohdallaan. Lisäksi liukas luistelu on yksi hänen avuistaan. Samaa mieltä on valmentaja Antti Pennanen, joka kehuu Innalaa nopeaksi päästään, käsistään ja jaloistaan sekä taktisesti hyväksi pelaajaksi.

Taitonsa ja nopeutensa Innala on hankkinut ahkeralla harjoittelulla, jota hän on jaksanut myös jäävuorojen ulkopuolella, ja monipuolisella eri lajien harrastamisella.

– Aina on tullut tehtyä ylimääräistä, vapaapäivinä ja ulkojäillä. Olen pelaillut kaikennäköistä, futista ja sählyä höntsävuoroilla. Futiksen lopetin noin 14-vuotiaana, hän kertoo.

HPK:n A-nuorten joukkueessa Innala pelasi alkukaudella 24 ottelua, joissa hän teki 12 maalia ja syötti 11 osumaa. Nyt kaikki näyttää myös Liigassa hyvältä ja valmentaja luottaa nuoreen laitahyökkääjäänsä antamalla kunnolla jääaikaa joukkueen parhaimpien pelaajien rinnalla.

– Ennen kaikkea Innala on pelannut nousujohteisesti. Hänelle ei ole tullut mitään sukellusta. Hänen nopeutensa on ollut tiedossa, ja se auttaa häntä Liigaan tulemisessa. Tulevaisuudesta en ole vielä halunnut hänen kanssaan puhua, annetaan hänen nyt nauttia ja keskittyä peleihin, Pennanen tuumaa.

Itsekään Innala ei halua miettiä liikaa tulevaa.

– Kaukaisempia tavoitteita ei tähän hätään ole. Elän hetkessä, hän sanoo.

Vaikutteita Innala kertoo imevänsä itselleen kaikilta hyviltä maalintekijöiltä, joita hän seuraa sillä silmällä. Ketään yksittäistä esikuvaa hän ei kuitenkaan osaa jääkiekossa itselleen nimetä. Omassa pelissään hän näkee kehittämisen tarvetta varsinkin kulmaväännöissä – niissä pitäisi olla kovempi.

Kaksivuotinen sopimus HPK:n kanssa tuo Innalalle kaivattua seesteisyyttä mieleen. Hän pitää sitä merkkinä, että hän on tehnyt asioita oikein.

– Nyt on rauhaa tehdä pari vuotta asioita lisää, hän iloitsee.

Pennasen mukaan itse peli opettaa paljon hyviä pelaajia, kuten Innalaakin.

– Hän pystyy nyt kasvamaan kovempaan vauhtiin ja vaatimustasoon ja oppimaan nopeasti. Hänen ikäisillään pelaajilla, ehkä Sebastian Ahoa lukuun ottamatta, urheilijana kasvaminen ja fysiikan kuntoon laittaminen ovat asioita, joita pitää työstää tästä lähtien koko ajan, Pennanen analysoi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.9.2020