fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Kaikki ovat epäiltyjä, mutta kuka sen teki?

Daniel Craigin (vas.) tähdittämä terävä rikostarina saa yleisön arvailemaan loppuun asti, kuka on syyllinen. Kuva: Claire Folger
Daniel Craigin (vas.) tähdittämä terävä rikostarina saa yleisön arvailemaan loppuun asti, kuka on syyllinen. Kuva: Claire Folger

Veitset esiin – Kaikki ovat epäiltyjä

Ohjaaja Rian Johnson

Rooleissa Daniel Craig, Christopher Plummer, Chris Evans, Ana De Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Michael Shannon

 

Veitset esiin on joulun odotuksen tunnelmiin sopiva Agatha Christie -henkinen murhamysteeri. Ei liian verinen, ei liian kamala, vaan koukuttava kamarinäytelmä, jossa päähenkilönä synkeässä kartanossa huseraa yksityisetsivä Benoit Blanc (Daniel Craig).

Elokuvan mysteerissä menestynyt rikoskirjailija Harlan Thormbey (Christopher Plummer) löydetään huoneestaan kuolleena 85-vuotispäiviensä jälkeen. Lähisuku on ollut juhlavieraina, ja kaikki ovat potentiaaleja murhaajia. Blanc palkataan tutkimaan ja viheliäinen suku syyttelee toinen toistaan. Jokaisella on motiivi murhaan.

Näyttelijäkaarti on nimekäs, mutta Yhdysvaltojen Etelän aksentilla puhuva ja persoonallisen roolin tekevä Daniel Craig on mahtava. Myös Thormbeyn talo on upea kulissi. Ehkä ajoittain parodinen elokuva on pikkuisen liian verkkainen, mutta eipä se ainakaan aiheuta katsojalle hirveitä järkytyksen hetkiä – paitsi poskettomat käänteet kutkuttavat sopivasti.

 

* * * *

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset