Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Lions Club Hämeenlinna/Linnattaret ja Lions Club Hämeenlinna Renko lahjoittivat Hope yhdistyksen kautta jouluiloa viidelle vähävaraiselle hämeenlinnalaisperheelle. Perheille lahjoitettiin jouluruokia ja herkkuja sekä toiveiden mukaisia paketteja.

2Pekolassa asuva taiteilija Josef Tomminen halusi tarjota Hurttalan koulun alkuopetusluokkalaisille sekä kolmas- ja neljäsluokkalaisille ennen joululomaa hieman erilaisen retken taiteen tekemisen maailmaan. Molemmat ryhmät otettiin vastaan ateljeepihan kotarakennuksen edessä salaperäisellä rummutuksella. Toden totta, ilmielävä shamaani lumosi oppilaat noitarummulla ja upealla asullaan. Onneksi Eila-opas oli jo autossa kertonut hieman vastaanotosta, niin eivät opettajatkaan suunnattomasti pelästyneet. Oppilailla riitti ihmettelemistä ja asiantuntevia kysymyksiä taiteilijan veistoksista, installaatioista ja öljyvärimaalauksista. Opintoretkeen kuuluu tietenkin opastus ja kukapa taiteen tekemisestä parhaiten osaisi kertoakaan kuin taiteilija itse. Hän kertoi inspiraation lähteistään, selvitti taidetermejä, näytti öljyvärimaalausvälineitään ja jopa taulujen kehystyksen niksejä. Värikylläiset, usein Lapin luonnon inspiroimat taulut viehättivät niin oppilaita kuin aikuisiakin. Taiteilija Tomminen kertoi lukuisten installaatioiden ja veistosten taustatarinoita siten, että nuorimmatkin oppilaat ymmärsivät taideteosten vertauskuvat todelliseen elämään.

3Noora Vennamon liki 20-vuotinen unelma konkretisoitui kuluvalla viikolla, kun Nooran Viinibaari avasi ovensa asiakkaille Raatihuoneenkadulla. Ravintola-alalla pitkään työskennellyt Noora remontoi parin kuukauden aikana pitkälle omin käsin kodinomaisen viinibaarin tunnelmalliseen vanhaan kiinteistöön Keskusapteekin naapuriin. Baarin erikoisuuksiin kuuluu oma kirjasto, josta voi etsiä lukemista ja sinne voi tuoda myös omia kirjoja. Noora Vennamo uskoo suomalaisten hiljalleen tottuvan eteläisestä Euroopasta tuttuun tapaan istua viinilasin äärellä ilman kiirettä ja hyvän palvelun hellimänä. Viinibaarista löytyy nimestään huolimatta myös olutta sekä ärjympiä juomia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset