Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Hämeenlinnalainen Korttien Talo julkaisee Sibeliuksen 150 -juhlavuoden kunniaksi Sibelius -paperinuken. Paperinuken on suunnitellut viime vuonna Hämeen ammattikorkeakoulusta valmistunut muotoilija Anna Kokki. ”Oli hieno mahdollisuus lähteä tekemään paperinukkea Korttien Talolle”, Anna Kokki kertoo. ”Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta tehdä paperinukke, tutustuin ensin hiukan erityyppisiin paperinukkeihin. Aloitin taustatyön itse päähenkilöstä, Jannesta. Tutustuin aluksi Sibeliukseen kuvien kautta. Tarkastelin vaatteita ja asusteita, joita hänellä oli kuvissa. Tarkastelin niin valokuvia kuin eri taiteilijoiden tulkintoja, ja muotokuvia. Luin myös Jannen elämän eri vaiheista, matkasta nuoresta opiskelijasta koko kansan säveltäjäksi, ja tämän kautta hahmotin itselleni millainen Sibbe ehkä oli. Hänelläkin oli erilaisia rooleja elämässä, ja näiden roolien kautta mietin, millaisia vaatteita lähden kuvaamaan. Sibeliuksen elämäntarina vei kyllä mennessään!” Kokki kuvailee. Paperinukke on tehty leikkisäksi ja helposti lähestyttäväksi, mutta kuitenkin säveltäjämestaria kunnioittaen. ”Sibelius on ollut elämässäni läsnä nuken teon aloittamisesta lähtien voimakkaasti, kiinnitän jatkuvasti huomiota vielä uusiin seikkoihin ja asioihin, tietysti juhlavuosi ja runsas uutisointi vaikuttaa tähän. Mutta mielenkiinto jäi itämään.” Seuraavana on vuorossa, kukas muu, kuin Aino Sibelius.

2Kierrätysmuotia ja -sisustusta myyvä Rento Design muutti tammikuussa uusiin tiloihin Kauppakeskus Tavastilaan. Liikkeen valikoimissa pysyy edelleen kierrätetyistä lehdistä käsityönä valmistetut Read it ’n’ wear it -laukut ja pussukat sekä rouhea industrial-tyyli ja kierrätystuotteet huonekaluissa sekä sisustuksessa. ”Olemme erittäin iloisia siitä, että Tavastilassa on aktiivinen yrittäjäyhteisö ja on mukava olla mukana suunnittelemassa erilaisia tapahtumia yhdessä muiden yrittäjien kanssa”, yrittäjä Ulla Harju kertoo. ”Toivomme, että paikallisia yrityksiä nostettaisiin enemmän esille ja että hämeenlinnalaiset löytäisivät tiensä myös erikoisliikkeisiin”, Harju toteaa. Uuden liiketilan rinnalla pyörii edelleen myös verkkokauppa. Lisäksi tänä vuonna yritys keskittyy enemmän yritysmyyntiin liikelahjapuolella. ”Meillä on tuote, jota ei saa muualta – voimme tehdä liikelahjat yrityksen vanhoista, vaikkapa roskikseen menevistä esitteistä. Näillä tuotteilla on tarina ja samalla ne tukevat kestävää kehitystä.”

3Hattulassa asuva kuvataiteilija, kuvittaja ja runoilija Ulla Kauhanen on julkaissut uuden kirjan nimeltään Sinun Enkelisi. ”Kissakirjan, lintukirjan ja kolmen vuoden tauon jälkeen on ilo taas esitellä lukijoille ihania enkeleitä ja heidän ajatuksiaan meistä ihmisistä ja antaa heidän kertoa myös itsestään”, Kauhanen kertoo. Kauhanen maalasi erinäköisiä ja -kokoisia enkeleitä, jonka jälkeen hän otti yksi kerrallaan käteensä ja kuulosteli, kuka kuvassa oli ja mitä hän halusi sanoa. ”Enkelit tulivat niin lähelle, että minäkin aivan hämmennyin. Tuloksena on kuvakirja, jossa minun roolini oli olla vain välittäjä, sama rooli, jota taiteilijat ovat satoja vuosia toteuttaneet”, Kauhanen valaisee. Kirjan kustantaa Aurinkokustannus.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset