Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Ryhmä Vanajaveden opiston ja Janakkalan Teatteriseurue Jatsin lausujia osallistui lauantaina 31.1. valtakunnalliseen tempaukseen Turengin sairaalan kuntouttavan hoidon osastolla. ”Tilaisuus oli onnistunut erinomaisesti ja yleisö oli innostunut myös lausumaan itse”, ryhmä kertoo. Suomen Lausujain Liitto järjesti Jokaisella on oikeus runoon -tapahtuman palvelutaloissa eri puolilla Suomea. Tapahtumalla liitto halusi tuoda virkistystä ja hyvää mieltä palvelutalojen arkeen. Liiton jäsenistö ja lausujat ympäri maata tarttuivat hankkeeseen innostuneesti ja järjestivät palvelutaloissa runohetkiä kautta Suomen. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan lähes 80 lausujaa yli 50 palvelutalossa.

2Hämeenlinnan kaupungin asukaslehden vuoden ensimmäisen numeron teemana on Sibelius. Meneillään olevaan juhlavuoteen johdattelee muun muassa juhlavuosien projektipäällikkö Antti Vihinen. Lehdessä kerrotaan Sibeliuksen Hämeenlinnasta tänään ja tutustutaan erilaisiin Sibeliuksen innostamiin tapahtumiin, joita kaupungissa on tämän vuoden aikana. Lehden keskiaukeamalla on kooste juhlavuoden tapahtumista. Kaikki tapahtumat löytyvät myös osoitteesta www.sib.fi. Arjessa mukana -asukaslehti jaetaan kaikkiin hämeenlinnalaistalouksiin. Lehteä saa kaupungin palvelupisteistä ja se on luettavissa myös verkossa.

3Hämeenlinnalainen parturi-kampaamon ja kosmetiikan maahantuonti Dalin yrittäjä Dalia Häggman haastaa Suomen kaikki hiusalan yritykset hyväntekeväisyystempaukseen. Tavoitteena on, että jokainen alan yrittäjä lahjoittaisi ainakin yhden ilmaisen tukanleikkuun talousvaikeuksissa oleville. Dalia Häggman sanoo yhdelläkin ilmaisella parturikäynnillä voivan olla erittäin paljon positiivista vaikutusta tukalassa elämäntilanteessa olevalle ihmisille. ”Hyvän jakaminen kuuluu meille kaikille, jotka siihen jollakin tavoin pystymme. Pienilläkin teoilla on yhdessä suuri vaikuttavuus.” Parturi-kampaamo Dalia lahjoitti Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniatyön kautta 50 ilmaista tukanleikkuuta hämeenlinnalaisille. Diakoniatyö valitsee lahjoituksen saajat. Palaute on ollut Dalia Häggmanin mukaan jo nyt erittäin palkitsevaa.

Hämeen kauppakamari on päättänyt huomioida Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä Spira Oy Hengityshoitokeskuksen toimitusjohtajan Eija Karivaaran. ”Keskuskauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki on merkittävä kunnianosoitus yli kolmen vuosikymmen jatkuneesta työurasta”, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio sanoo. Elämäntyömerkki luovutettiin Hämeen kauppakamarin hallituksen kokouksessa Hattulassa keskiviikkona 4.2.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset