Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Hämeenlinnan Hiusyrittäjät -yhdistyksen hallitus on ajoissa liikkeellä valtakunnallisen Nenäpäiväkeräyksen kanssa. Yhdistys itse lähti mukaan 1 000 euron lahjoituksella. Hiusyrittäjät vierailivat tempauksen yhteydessä Laaniityn Palvelukodissa ja Hämeenlinnan Tukikohdassa leikkaamassa asiakkaiden hiuksia. Samalla Hiusyrittäjien hallitus haastoi kaikki yhdistykseen kuulumattomat alan toimijat mukaan keräykseen tukanleikkauksen hinnalla. ”Tukanleikkaushinta” voi olla vaikkapa toiset tuhat euroa, tai kympin kaksi. Jokaisen oman tunnon mukaan. Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi ja yllyttää suomalaisia hauskaan varainkeräykseen. Nenäpäivä järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuun aikana. Nenäpäivää 2014 vietetään 7.11.

2Lions Club Parola-Fredrikat juhli 10-vuotista taivaltaan 27.9.2014 Inkalan Kartanossa. LC Parola-Fredrikat on alusta asti tukenut Hattulalaisia ja Hämeenlinnalaisia nuoria. Juhlavuonna klubi halusi muistaa tukemaansa Nivel-luokkaa lahjoittamalla heille 500 euron stipendin käytettäväksi luokkalaisten viihtyvyyden ja hyvinvoinnin hyväksi. Aiemmin luokkaa on tuettu mm. mahdollistamalla heidän luokkaretkensä Luonnontieteelliseen Museoon. Varoja LC Parola-Fredrikat kerää järjestämällä muotinäytöksiä ja kirkkokonsertin keväällä.

3Tuula Ulan-Koskinen voitti LähiTapiola Loimi-Hämeen kesän arvonnassa 500 euron sijoituksen. Ulan-Koskinen oli kirjoittanut voitokkaan arvontalomakkeen LähiTapiolan Prisman toimistolla Hämeenlinnassa. Voiton Ulan-Koskiselle luovutti LähiTapiolan asiakkuuspäällikkö Annikki Kulmala.

4”Lahjoitukseen tarkoitetut tietokoneet ovat käyttövalmiina, vain käyttöjärjestelmä puuttuu”, sanovat Esa Harjula ja Vesa Järvinen pyyhkäistyään otsalleen kohonneet hikipisarat. Miehet ovat kantaneet pakettiauton tavaratilaan 69 tietokonetta kaikkine varusteineen. Hämeenlinnan Toimistotekniikan käytöstä poistetut, mutta käyttökuntoiset ja tietoturvakäsitellyt koneet ovat saman tien matkalla Viron Kuressaareen. Lähetys on Lions Club Hämeenlinna-Wanajan lahja LC Kuressaare Lions klubille ja siitä edelleen hyväntekeväisyyteen, eli paikallisiin kouluihin ja päiväkoteihin. Nyt matkaan lähtenyt kuorma ei ole ensimmäinen leijonien Viroon kokoama lahjalähetys, jo aikaisemmin on samaan osoitteeseen lähtenyt kodinkoneita, leluja ja vaatteita. ”Nyt lähteneen tietokone-erän virallinen luovutustilaisuus tapahtuu Skypen välityksellä ensi tiistaina kello 16, kun otamme yhteyden sikäläiseen atk-luokkaan”, kertoo Harjula.

Hämeenlinnalaiskirjoittajat menestyivät 1–6 -luokkalaisille tarkoitetussa kirjoituskilpailussa. Napero-Finlandia -sadunkirjoituskilpailun 2014 palkinnot jaettiin 18.10. Taivalkoskella. Sarjassa 3. (5–6 luokat) toiseksi tuli renkolainen Katariina Kuusivaara kirjoituksellaan Kivityttö. ”Satu jää mieleen ja kokonaisuudesta saa käsityksen, että kirjoittajan lakoninen kielenkäyttö, eleetön tyyli ja kerronnan juoksutus ovat varmaotteisia ja harkittuja”, kilpailun raati perusteli valintaa. Hämeenlinnalainen Otto Rantanen sai samassa sarjassa kunniamaininnan Vain elämää -kirjoituksellaan. ”Loistava, humoristis-realistinen varhaisnuorten novelli kertoo Nygårdien perheen arjesta ja päähenkilön, 11-vuotiaan Petrin syys- ja kevätlukukaudesta. Kirjoittaja hallitsee kielen, valitun tyylilajin ja kerronnan rakenteet erinomaisesti. Kirjoittajalla on upea kirjoittamisen lahja,” raati kuvailee. Vuoden 2014 kilpailuun osallistui lähes 3000 satua. Kilpailun voitti Inka Leskelä Oulusta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset