Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1 Voiko taide parantaa särkyneen sydämen? Aihetta käsitteli professori Ari Palomäki mielenkiintoisessa esitelmässään hämäläisille senioreille, joita oli koolla lähes parisataa Hämeenlinnan kansallisten seniorien järjestämässä Seniorifoorumissa. Päivän ohjelmassa oli paljon musiikkia niin Mieskuoron seniorien kuin yhdistyksen oman Ajattomat-kuoron esittämänä. Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön johtaja Erkki Korhonen kertoi nuoren Sibeliuksen mielenmaisemasta ja Hämeenlinnan merkityksestä hänen sävellyksissään soittaen näytteitä esitelmän elävöittämiseksi. Oman yhdistyksen jäsenistä koottu paneeli kertoi miten he saavat elämänsisältöä kulttuurista. No, voiko taide parantaa särkyneen sydämen? Tieteellistä näyttöä ei ole, totesi Ari Palomäki, mutta monet tutkimukset ja haastattelut todistavat vakuuttavasti, että sosiaalinen ote elämään, harrastukset ja ennen kaikkea läheiset ihmiset, ystävyys, yhdessä oleminen vaikuttavat selvästi eliniän pitenemiseen ja ennen kaikkea näillä eväillä elämä on mukavampaa! Jokaisella ihmisellä pitäisi olla vähintään yksi ihminen, johon luottaa, todellinen ystävä.

2 Kauppakeskus Goodmanin avajaisten aluksi leikattiin tietysti poikki myös perinteinen silkkinauha. Toimituksen suorittivat Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala sekä varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén ja rakennuspäällikkö Matti Heino Kevasta.

Hämeenlinnan Pohjola-Nordenin syyskokous pidettiin 22.10. Yhdistyksen keskeisenä tavoitteena on edistää pohjoismaista yhteistyötä, vaalia pohjoismaista kulttuuria ja toimia yhdyssiteenä pohjoismaisissa toiminnoissa. Syyskokous päätti, että Sari Rautio jatkaa edelleen yhdistyksen puheenjohtajana. ”Pohjoismainen demokratia ja siitä keskustelun herättäminen on 70-vuotista taivaltaan vuonna 2015 juhlivan Hämeenlinnan Pohjola-Nordenin teemana. Myös koulujen kanssa halutaan jatkaa ja kehittää yhteistyötä. Pohjoismainen ruokaviikko on ollut hyvä kokemus ja odotamme innolla opettajilta uusia ideoita yhteistyöstä”, yhdistyksen puheenjohtajaksi uudelleen valittu Sari Rautio toteaa. Pohjoismainen kirjastoviikko on yksi perinteinen toimintamuoto, tänä vuonna marraskuun 11. päivänä luetaan pääkirjastossa Tove Janssonin tuotantoa sekä suomeksi että ruotsiksi.

HOPEYhdessä & Yhteisesti -yhdistyksen Hämeenlinnan toimitilat ovat muuttaneet Kaurialaan. ”Kiitämme muuttoavusta Hämeen Laatumuutot Oy:tä, tiiminvetäjä Pia Kari-Koskinen kiittelee. Yhdistys vastaanottaa lapsiperheille tarpeellisia, hyväkuntoisia tavaralahjoituksia keskiviikkoisin klo 17–18 osoitteessa Parolantie 13, jonne on kulku kerrostalon takakautta. Tarvetta on tällä hetkellä erityisesti lasten ja nuorten talviulkoiluvaatteille, suksille ja pulkille. Lisäksi monen asiakasnuoren joululahjatoiveissa on elokuvaliput sekä pienet lahjakortit seudun liikkeisiin. Yhdistyksen toiminnasta lisätietoa: www.hopeyhdistys.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset