Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Hämeenlinnan Valkonauha on lahjoittanut lyseon lukiolle 400 euron arvoisen sikiönukkesarjan. Yhdysvalloissa käsin tehdyt nuket on valmistettu huokoisesta materiaalista, ja niitä voi tunnustella käsissä. Nukkeja on kahdeksaa eri kokoa; ne kuvaavat sikiön kehitysvaiheita raskausviikoilla 9–28, ja ne ovat autenttisen painoisia ja kokoisia. Pienin nukke on vain muutaman sentin pituinen. Suomeen sikiönukkeja alkoi joitakin vuosia sitten tuoda sastamalalainen Annemari Laitinen, jonka oma vauvanodotus päättyi sikiön kuolemaan raskausviikolla 14. Hän halusi antaa mahdollisuuden nähdä konkreettisesti, miten lapsi kehittyy raskauden aikana. Lyseon lukiossa nukkeja käytetään havaintoapuna reaaliaineiden opetuksessa.

2Janakkalalainen Erkki Niemi tunnetaan innokkaana saunojana, keräilijänä ja maailmanmatkaajana. Yrittäjän hommista jo hyvän aikaa eläkepäivillä ollut Niemi pisti oman elämänsä kansien väliin, kun kirjoitti muistinkuviinsa, päiväkirjamerkintöihin sekä oman äitinsä ja isänsä kertomuksiin pohjautuva kirjan Erkki Poika. Erkki Niemi sanoo kirjoitusurakan vaativuuden lopulta yllättäneen. Aineistoa olisi toki olut paljon laajempaankin kirjaan kuin mitä nyt julkaistiin. Erkki Niemi tunnetaan intohimoisena saunojana, keräilijänä ja matkailijana. Niemi on käynyt yli 60:ssa eri maassa, mutta ei koskaan viihdy reissuillaan pelkästään hiekkarannoilla, vaan tutkailee aina tarkasti kulloisenkin matkakohteen historiaa, nykymenoa ja nähtävyyksiä.

3Lions Club Hämeenlinna/Birger järjesti äitienpäivän aattona kummiklubinsa Lions Club Hämeenlinna Tawastin avustuksella Auta lasta, auta perhettä -keräyksen Hämeenlinnan Prismassa. Kauppaan sisään tuleville asiakkaille jaettiin lentolehtinen, jossa kerrottiin keräyksen taustoja. Vapaaehtoisesti asiakas saattoi ostaa kauppakierroksellaan yhden ylimääräisen tuotteen, jonka sitten lahjoitti keräykseen. Lahjoituskärryihin kertyi monenlaista tavaraa, mm. elintarvikkeita, leluja, pelejä, tekstiilejä ja hygieniatarvikkeita. Lahjoitetut tuotteet vietiin Kanta-Hämeen Perhetyölle, joka jakoi avun eteenpäin apua tarvitseville perheille.

4Ravintola Raatihuoneen keittiömestari Pirjo Päivärinta sai Juustoseuran suosituskilven juustojen kokonaisvaltaisesta käytöstä ravintolassa. Päivärinta kuvaili tunnustuksensaantia ihanaksi tiistaisessa tilaisuudessa, sillä juustot ovat hänelle sydämenasia. Keittiömestarin luomuksissa juustoissa on elämää ja persoonallisuutta, ja niihin hän hakee inspiraatiota luonnosta, joka toimii tärkeänä innoittajana.

5Toukokuun ravintolapäivänä lauantaina 16.5. oli myös yhdeksänvuotiaalla Julianalla Hämeenlinnassa oma mehu- ja leivoskioski, Kipsa 35. Juliana pitää leipomisesta, ja se onkin mummon kanssa yhteinen juttu. Julianan äiti Maura kertoo, että kioskin pitäminen on Julianalle ennestään tuttua, mutta nyt aikuisetkin halusivat hieman panostaa tähän Julianan leikkiin, ja näin syntyi oikea kioski. Julianan kioskin tuotto meni kokonaan Naisten Pankille.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset