fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Viime perjantaina ja lauantaina vietetty Fredrikan Kesä -tapahtuma keräsi runsaasti väkeä. Hämeenlinnan ja lähiseudun lisäksi Wetterhoffin talo houkutteli ison joukon pääkaupunkilaisia ja Tampereen suunnasta tulleita. Mari Palon ja Jarmo Julkusen tangokonsertti keräsi Sibelius Centeriin perjantaina lähemmäs 200 kuulijaa. ”Olemme selvästi saaneet lisää näkyvyyttä valtakunnallisesti, ja meidät on nyt helppo löytää. Se on ollutkin tavoitteemme, sillä Wetterhoffin talo kuuluu koko Suomelle”, Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen iloitsee.

2Keskiviikkoinen toritapahtuma Hämeenlinnassa kokosi paikalle runsaasti kokoomuksen ministereitä ja kansanedustajia. Yleisön kanssa juttelivat muun muassa Timo Heinonen, Pertti Salolainen, Alexander Stubb, Sinuhe Wallinheimo, Sanna Grahn-Laasonen, Pauli Kiuru, Petteri Orpo, Harry ”Hjallis” Harkimo, Paula Risikko ja Ben Zyskowicz. Monet poliitikot olivat suosittuja selfie-kuvakohteita. Kaurialan koulun oppilas Heidi Vuorinen halusi yhteiskuvaan ehdottomasti Alexander Stubbin kanssa. Lyhyen toritapahtuman aikana tarjoiltiin kahvia mehevien munkkien kera.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka avustajineen vieraili HAMKissa osana kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokousta Hämeenlinnassa. Ministeri oli toivonut kuulevansa osaamisen viennistä sekä biotaloudesta, jotka molemmat ovat hallitusohjelman keskeisiä painopisteitä. Paikalla oli HAMKin asiantuntijoita kertomassa asioiden nykytilasta ja tulevaisuudesta. Tilaisuuden aluksi rehtori Pertti Puusaari esitteli HAMKia modernina korkeakoulutuksen uudistajana. Ministeri Toivakka oli vakuuttunut siitä, että monialainen ja työelämäläheinen HAMK on vahva toimija osaamisen viennissä kumppaneidensa kanssa. HAMK tuottaa osaamista, jolla voidaan vastata globaaleihin haasteisiin, ajankohtaiseen maahanmuuttoon ja biotalouden kasvutavoitteisiin.

Hämeenlinnalainen Hannes Leminen on valittu Suomen Sähäkin silmälasi -kilpailun semifinaaliin. Specsaversin silmälasimallikilpailu järjestetään Suomessa jo kahdeksatta kertaa ja kilpailu keräsi tänä vuonna huimat 2000 hakemusta eri puolilta Suomea. Viisitoista näyttävää finalistia kilpailee Suomen sähäkimmän silmälasimallin tittelistä sekä palkinnoista. Finaaliin valitaan kuusi sähäkintä ehdokasta. Kilpailun voittaja valitaan Helsingin Messukeskuksessa I love me -messuilla perjantaina 16.10.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset