fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Kävele Naisella Ammatti- tapahtuma järjestettiin Hämeenlinnassa neljättä kertaa sunnuntaina 13.9. Tänä vuonna se toteutettiin Syöksynsuun leirikeskuksen maisemissa. Syysaurinko paistoi mitä ihanimmin, kun nelisenkymmentä kävelijää starttasi vajaan kolmen kilometrin metsäiselle kävelyreitille. Kävelyn päälle halukkaat pääsivät virkistäytymään järviveteen ja rentoutumaan saunaan. Saunan jälkeen oli tarjolla reippaiden vapaaehtoisten tekemää iltapalaa.” Sen lisäksi, että tuntui hyvältä onnistua keräämään kehitysmaiden naisille taas useiden kymmenien ammattien edestä rahaa lahjoitettavaksi lyhentämättömänä valtakunnalliseen Naisten Pankin rahastoon, oli ilo nähdä ihmisten hymyt ja hyvä mieli”, Hämeenlinnan Naisten Pankin aktiivi Taija Pihlajaniemi kertoo. Tapahtuma sai osallistujilta kaikin puolin hyvää palautetta, ilmapiiri oli kotoinen ja kaikilla oli mukavaa. ”Upeaa, että hyvän tekeminen tälläkin tavalla on mahdollista!”

2Kauppakeskus Goodmanissa pääoven vieressä on esillä Hämeen Kylät -yhdistyksen järjestämä julistenäyttely ”Mihin kylään muuttaisit?” lokakuun 5. päivään asti. Kahdeksan kylää eri puolin Kanta-Hämettä tuo kuvin esille tunnelmiaan. Näyttelyn avajaisia vietettiin maanantaina. Berliiniläinen herrasmies valitsi kuvien perusteella lempikylänsä ja kiinnitti tarran Vähikkälän sydämeen. ”Yhteisöllisyys paistaa kyläruokailukuvasta”, herra perusteli valintaansa. Avajaisissa paikalla olleet kyläläiset nostavat esille luonnon ja rauhan, joka avautuu heti kotiovelta. Mikko Pietilä kehui kotikylänsä Teuron sijaintia, myös Jenni Niemelä puhui myös kylänsä sijainnin puolesta: ”Heinäjoki on lähellä Turengin palveluja, toisaalta kylässä on tarpeeksi omaa tilaa ja mukava naapurusto.”

3Asukasaktiivisuus ei ole iästä kiinni, ei myöskään asumismuodosta. Poltinaholla sijaitsevan Rakuunankatu 3:n asukas 10-vuotias Anni Pesonen kirjoitti viime keväänä katuliiduilla talon sisäpihan asvalttiin, että pihakirppis olisi kiva juttu. Nuoren tytön toive toteutui viime sunnuntaina, kun viiden rappukäytävän isossa kerrostalossa järjestettiin kaikille avoin pihakirppis. ”Tosi mukavaa”, itsekin perheen myyntitavaroita kaupannut Anni vakuutti hulinan keskellä. Ensimmäiset talon ulkopuolelta tulleet jonottajat olivat paikalla jo puolelta, kun myynti alkoi kymmeneltä, talotoimikunnan puheenjohtaja Titta Rissanen selvitti aurinkoisessa syyssäässä. Rissanen ja talotoimikunnan jäsen Eero Paljakka pyrkivät muiden aktiivien kanssa osoittamaan, ettei vuokratalon asujamisto ole suinkaan niin passiivista, kuin usein väitetään. Rakuunankadun iso kerrostalo on VVO:n vuokrataloja. Luvassa on muun muassa Halloween-juhla, joulujuhla, metsäretki ja leikkipäivä. ”Kyllä ideoita riittää”, talon aktiivit sanovat.

P-galleriassa Porissa avautui 23.9. hämeenlinnalaisveljesten Ahti ja Olli Isomäen näyttely. Näyttelyyn tulee värillisiä puuveistoksia, jotka ovat veljesten yhteistyön tulosta. Näyttelyyn liittyy myös musiikkivideo, jossa Ahti Isomäki soittaa afrikkalaisia rumpuja yhdessä beniniläissyntyisen muusikon Victor Tokpanoun kanssa. Musiikin on säveltänyt kitaristi Markku Kujala, joka myös soittaa videolla sähkökitaraa. Video on nähtävissä myös internetissä osoitteessa arshame40.wordpress.com/videot/. Näyttely on esillä 11.10.2015 asti.

Hämeenlinnalainen Hannes Leminen on valittu Suomen Sähäkin silmälasimalli -kilpailun finaaliin. Specsaversin silmälasikilpailun kuusi finalistia seuloutuivat 2000 hakijan joukosta. Kilpailun voittaja valitaan Helsingin Messukeskuksessa I love me -messuilla perjantaina 16.10.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset