Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Janakkalan lukion Turengin toimipiste sai keskiviikkona 9.12. vieraikseen ranskalaiset yliopisto-opiskelijat Elise Lacpoymarien ja Anais Graveleaun, jotka ovat vaihdossa Hamkissa koneenrakennustekniikan koulutusohjelmassa tämän lukuvuoden ajan. Turenkilaisille opiskelijoille ranskalaisvieraat esittelivät kotimaansa koulutusjärjestelmän piirteitä. Lukiolaisia kiinnosti erityisesti ranskalaisten elämäntapojen, ruoan ja ajankäytön esittely. Elise ja Anais kertoivat myös ranskalaisesta mediasta, elokuvista sekä joulunviettotavoista. Eläminen ja asuminen Suomessa on monin tavoin vastannut Elisen ja Anais’n odotuksia, mutta Suomen turvallisuus on yllättänyt vaihto-opiskelijat. Ranskassa ilta- ja yöaikaan ulkosalla liikkumista kiirehditään, kun taas Suomessa heidän kokemustensa mukaan voi liikkua yöaikaankin rauhassa ja turvallisin mielin. Ennakkostereotypia suomalaisista, jotka saunovat ja hyppäävät sitten järveen, on osoittautunut todeksi. Ranskalaiset kuvailivat suomalaista asumisympäristöä: ”Kuin eläisi keskellä puistoa!”

2Hämeenlinnan Sokos Hotel Vaakunalle jäi viime vuonna käteen melkoinen kasa huonekaluja ja lamppuja, kun hotellin kaikki 123 huonetta remontoitiin ja sisustettiin uudelleen. Iso osa tavaroista on nyt löytänyt uuden kodin hyvässä tarkoituksessa. ”Henkilökunnan palaverissa heräsi idea, että niitä voisi lahjoittaa SPR:lle turvapaikanhakijoiden majoituskeskusten tarpeisiin”, hotellipäällikkö Jouni Kämäri kertoo. ”Otimme yhteyttä ja he olivat ajatuksestamme kovasti otettuja. Yksi kaveri kävi katsomassa tilannetta ja ainakin Lammille ja Tampereen suuntaan lähti rekka-autollinen lamppuja ja pöytiä.

3Lammin kotiseutulehti 2015 julkistettiin 4.12. Turvantalon ravintolatilassa lämminhenkisessä tilaisuudessa glögin ja pipareiden ryydittämänä. Tilaisuudessa Pirjo Sandelius julkisti Lammin itsenäisyyspäivän toimikunnan puolesta Vuoden lammilaisen 2015, joka on Lammin kotiseutulehden toimikunta. Lehden toimikuntaan kuuluvat puheenjohtaja, päätoimittaja Helena Hirviniemi, kotiseutuneuvos Kaisu Koskue, jäsenet Asta Granat-Tapaila ja Marja Numminen sekä toimittaja Susanna Mattila. Kotiseutulehteä on kuvitettu useana vuonna Matti Siivosen valokuvin. Vuoden lammilainen on valittu jo useamman vuoden ajan. Valintakriteereissä korostuvat työskentely lammilaisuuden, lammilaisen kulttuurin ja lammilaisten hyväksi.

4Lounaskahvila Iittalan Kiviklubi laajensi tarjontaansa kuluvalla viikolla. Kiviklubi on nyt uusin lenkki hampurilaisravintolaketju Xmealissa. Yrittäjä Susanna Kaukiainen sanoo hampurilaistarjonnan lisäävän asiakkaan vaihtoehtoja lounastarjoiluajan ulkopuolella. Hampurilaisia ja hampurilaisaterioita saa myös mukaan. Ketjuvalintaan vaikutti se, että yrittäjä voi jatkaa edelleen myös lounaskahvilatoimintaa, jonka täydentäjäksi Xmealin valikoima tuli.

Hämeenlinna Specsaversilla juhlittiin viime viikolla 8-vuotissynttäreitä kahvitarjoilun kera. Synttärihumussa arvottiin moniteholasit, jotka voitti Tuula Vuorenpää Lammilta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset