Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Kahdeksan nuorta koiraharrastajaa järjesti syyskuussa hyväntekeväisyystempauksen Kaupunginpuistossa. Jasmine Pimiä, Marjo Immonen, Ann-Marie Enkkilä, Julia Lintumäki, Pauliina Jaakkola, Noora Hakkarainen, Susanna Inkiläinen ja Karolina Helander panivat käytännön järjestelyissä auttaneen Sirpa Pimiän kanssa pystyyn koirien Match Shown, joka keräsi mukavasti ihmisiä ja karvaturreja yhteen hyvän asian puolesta. Tapahtumasta kertynyt 800 euron tuotto lahjoitettiin tiistaina Koivikko-kodin hyväksi. ”Olemme todella otettuja, että tällaisten nuorten ihmisten mieleen tuli mieleen antaa lahjoitus aivan elämänkaaren toisessa päässä oleville ihmisille. Arvostamme elettä todella paljon”, Koivikko-kodin toimistopäällikkö Kirsi Mäkilä kiitteli. Tapahtumaa sponsoroivat Kodin Terra, Pekan akvaario, Faunatar, Agrimarket, Motonet, Suvituikun ”kotikutoiset” kaulapannat, Showtopper Leads, Kauneushoitola Inkeri Valtonen, Koirapalvelu Taidogas, Eläinhoitola Hepuli, Musti ja Mirri, Lemmikkipalvelu Anturan, Kaulapannat.net, Keskus Apteekki, Tori Apteekki, Aulangon Apteekki, Tiiriön Apteekki, Kanta-Hämeen Eläinklinikka, Pinjami, Vakuutusyhtiö Pohjantähti, Topcanis, Kampaamo Smile Hair ja Eläinsairaala Univet Hattula.

2Hämeenlinnan taiteilijaseuran kuukauden taiteilija on hämeenlinnalainen Marjaleena Etula. Hänen teoksiaan on esillä lääkärikeskus Mehiläisessä marras-joulukuun ajan. Näyttelyssä on esillä luontoaiheisia öljyväritöitä. ”Teosten pintarakenne on syntynyt hiekkaa, sahanpurua ja lastuja käyttämällä, kukkamaalausten tehokeinona on kultaista lyöntimetallia”, Etula kuvailee. Etulan maalausten ilmaisu on pelkistettyä, väriasteikko niukkaa ja muodot tyyliteltyjä. Uudemmissa töissä näkyy myös kirkkaita sävyjä. Öljyväritöiden ohella taiteilija maalaa akvarelleja ja tekee metalligrafiikkaa sekä litografiaa. Etula valmistui kesällä 2014 kuvataiteilijaksi Alfa-Art taidekoulusta. Hän kuuluu Suomen Akvarellitaiteen yhdistykseen, Hämeenlinnan taiteilijaseuraan ja Paperihuone yhdistykseen.

3Hämeenlinnalainen Tarja Lappalainen on julkaissut ensimmäisen satukirjansa Satutontun tarina. Kuvituksen kirjaan on tehnyt hämeenlinnalainen pitkän linjan graafikko Heikki Eklöf. ”Satutontun tarina on kaunis runomuotoon kirjoitettu kertomus Tonttu Terävästä, ikivanhan hirsisen sillan alla asuvasta taruolennosta, jonka tehtävänä on luoda satuja maailmaan”, Lappalainen kuvailee. Satutontun tarina on kirjoittamisen maisteri (FM), kirjailija Tarja Lappalaisen kolmastoista teos. Kirjailijan uransa lisäksi hän on tehnyt pitkän päivätyön sairaanhoitajana ja sosionomina. Parhaillaan Lappalainen valmistelee kirjoittamisen väitöskirjaa. Kirjan kuvittaja graafikko Heikki Eklöf on tunnettu elävistä ja taidokkaista piirroshahmoistaan.

4Hämeenlinnan Tiiriön apteekki on palkittu Vuoden 2014 opetusapteekkina. Valinta julkistettiin Farmasian Päivien avajaisissa perjantaina. Apteekkari Ritva Ortamala on erittäin otettu huomionosoituksesta. Hänen johtamissaan apteekeissa on koulutettu oppilaita jo parinkymmenen vuoden ajan. ”Tämä tunnustus lämmittää mieltä. Kiitos kuuluu koko henkilökunnalle”, Ortamala sanoo. Vuoden opetusapteekin valinnut työryhmä perustelee valintaa sillä, että Tiiriön apteekki on saanut useana vuonna kiitettävää palautetta oppilailta. Harjoittelujaksot ja perehdyttäminen on hoidettu apteekissa suunnitelmallisesti. Oppimista ja tavoitteiden toteutumista seurataan palautekeskusteluilla ja harjoittelun lopuksi itsehoitoneuvontaan painottuvalla tentillä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset