Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Lapsen oikeuksien päivää vietettiin Hämeenlinnassa mallikkaasti kolmen päivän ajan. Hulinat päättyivät kuperkeikkaennätykseen. Epävirallinen kuperkeikkaennätys tehtiin ARX -talossa 22.11. klo 11–14 välillä. Kisaan osallistuivat perheet, ja erityisesti lapset kasvattivat saldoa upeilla suorituksillaan. Kokonaissaldo oli huimat 2600 kuperkeikkaa. Päivän tavoite oli koota 1000 suoritusta, mutta lapset osaavat yllättää. Paras mestari taituroi 513 kuperkeikkaa. Tästä on hyvä jatkaa ja pitää mielessä Lapsen oikeuksien tämän vuoden teema lapsella on oikeus leikkiin.

2Vaakunan hotellipäällikkö Jouni Kämäri täytteli loppuviikosta ilmapalloja ja laski ne lauantaina lentoon keskustan alueella. Jos Sokos Hotels -ketjun 40-vuotisjuhlista kertova punainen pallukka sattuu käden ulottuville, kannattaa ottaa se talteen ja kurkata sisälle. Sieltä nimittäin löytyy ohjeet mukavan yllätyslahjan saamiseksi.

3Hämeen Wanhan Linnan Kilta -yhdistys nimesi Marja Uotisen Hämeen Jaarliksi syyskokouksessaan Hämeen linnassa 25.11. Kyseessä on kunniamaininta, joka myönnetään henkilölle, joka on ansiokkaalla tavalla tehnyt tunnetuksi Hämeen keskiaikaisen linnan historiaa, osallistunut nykyisen tilan luomiseen tai kuvannut linnaa kirjallisuuden tai taiteen keinoin. Kilta on jakanut Jaarlin arvoniemeä vuodesta 2001 lähtien. Nyt valittu Jaarli täyttää erinomaisesti kriteerin linnan tunnetuksi tekemisestä. Marja Uotinen on nimittäin tukenut Hämeen linnan tunnetuksi tekemistä ja elävöittämistä sekä työnään että harrastuksenaan. Uotinen työskenteli kymmenen vuotta linnan oppaana ja näyttelyvalvojana. ”Talvisin kun henkilökuntaa oli vähän sai olla niin sanotusti hevosena ja rekenä, eli opastaa linnassa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, myydä lippuja, keittää kahvia ynnä muuta. Työ oli varsin mielenkiintoista. Sai tavata paljon erilaisia mielenkiintoisia ihmisiä, joiden kanssa oli helppoa päästä juttusille näyttelyissä”, Uotinen muistelee. Marja Uotinen liittyi Hämeen Wanhan Linnan Killan jäseneksi 1980 luvun lopulla. Uotisen linnaharrastus on jatkunut aktiivisesti myös eläkepäivillä.

Eläkeliiton Etelä-Hämeen piirin syyskokous pidettiin Janakkalassa Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksessa lauantaina 22.11. Veikko Rantanen Kalvolan yhdistyksestä valittiin jatkamaan piirin puheenjohtajana. Piirin syyskokous oli huolissaan, että rakennemuutosten keskellä kuntalaisten vaikutusmahdollisuudet ovat ohentuneet, mikä aiheuttaa eriarvoisuutta ja turvattomuutta erityisesti ikäihmisissä. ”Kuntalaisten suoria osallistumismahdollisuuksia on kehitettävä. Vanhusneuvostot voivat vahvistaa demokratiaa”, Eläkeliiton Etelä-Hämeen piirin syyskokous toteaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset