Kaupunkiuutiset

Kulmilta

1Hämeenlinnalaisen harrastetaiteilijan Erkki Kleemolan taidenäyttely ”Oodi luonnolle” avautui Kumppanuustalossa 7. tammikuuta. Pysäkin monitoimitiloissa on esillä kaikkiaan 28 öljyvärityötä, joihin Kleemola on ikuistanut niin maisemia kuin asetelmiakin. Erityisesti vanha hämäläinen maaseutu miellyttää pohjanmaalaistaustaisen Kleemolan silmää, mikä näkyy näyttelyn teoksissa. ”Hämäläinen maisema erottuu edukseen. Täällä on kumpuilevaa maastoa ja paljon vanhoja harmaakivikirkkoja. Vanhat rakennukset on rakennettu pieteetillä ja harmonialla. Pohjanmaahan verrattuna täällä on säilytetty paljon historiaa, mikä on suuri rikkaus.” Tuoreimmat teokset valmistuivat parahiksi vuodenvaihteessa. ”Kaamos on minulle voimavara. Saan sisäisen rauhan, ja tunnen, että nyt on hyvä maalata. Samaa rauhaa tavoittelen myös töihini, ja toivon, että niiden ääressä myös katsoja kokisi saman levollisuuden”, Kleemola pohtii. Erkki Kleemolan taidenäyttely on avoinna 28. helmikuuta asti.

2Kielekkeinen valtiolippu laskettiin alas lipputangosta viimeisen kerran aamulla 31.12.2014, kun esikunnat poistuivat Suomen kasarmilta. ”Lyhyeen juhlahetkeen oli kokoontunut esikunnan paikalla ollut väki. Eversti Jukka Orava ilmoitti osaston prikaatikenraali Pekka Toverille, joka lipunlaskun jälkeen piti lyhyen kiitospuheen alaisilleen viimeistä kertaa Länsi-Suomen Sotilasläänin komentajana”, paikalla ollut Jaakko Virtanen kuvailee.

Hämeen Taideartteli täyttää kuluvana vuonna 35 vuotta. Yhdistyksen merkkivuoden lisäksi myös säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi näkyy yhdistyksen toiminnassa, muun muassa vuosinäyttelyn teemassa Hämeenlinnan pääkirjastossa lokakuussa 2015. Yhdistys vie osaamistaan nähtäväksi myös lähikirjastoihin mm, Renkoon, Lammille, Jukolaan ja Iittalaan. ”Tarkoitus on juhlavuotemme kunniaksi tuoda taide ihmisiä lähelle ja tutuksi paikasta ja iästä riippumatta”, Hämeen Taidearttelin puheenjohtaja Anne Ihamäki kertoo. Yhdistyksen toiminta on hyvin vilkasta. Jäseniä on yli sata, mutta lisää mahtuu joukkoon edelleen. Jäsenistö osallistuu vuosittain lukuisiin näyttelyihin, ja pitää myös omia yksityisnäyttelyitä. Hämeen Taidearttelin toimitiloissa, Parolantie 17, järjestetään 13.–18. huhtikuuta avoimet ovet. ”Hämeenlinnan kaupunki tukee toimintaamme josta olemme iloisia ja kiitollisia. Toivotamme ihmiset tervetulleeksi kaikkiin järjestämiimme tapahtumiin juhlavuoden merkeissä”, Ihamäki summaa.

Lea-Sisko Pasanen, Maj-Lis Ronikonmäki ja Pirkko Toivanen järjestävät maailmanviiva -ryhmänäyttelyn Helsingissä Tila -galleriassa 7.–25.1. ”Kolme maailmanviivaa kulkee seinältä seinälle, kolmen kollegan teokset kohtaavat tilassa, ottavat ja antavat värinsä, punaisen, mustan ja valkoisen. Teospinnat täyttyvät erilaisista materiaaleista, pienemmät osat täydentävät suurempia, viiva kulkee läpi, yli ja lopulta katoaa. Kenties teokset osaltaan kuvaavat yhtä, jotain meille niin perin vääjäämätöntä ja ikiaikaisesti tapahtuvaa, kohtaloa, jota kunkin oma maailmanviiva piirtää kaikkina aikoina kaikissa paikoissa”, Lea-Sisko Pasanen kuvailee näyttelyä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset