Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Lyseon koulu sai saksalaisia vieraita viikon ajaksi 21.–27.5. Kaikkiaan 27 saksalaista oppilasta sekä kaksi opettajaa saapui bussilla Hämeenlinnan linja-autoasemalle sunnuntaina. ”Vierailu on projekti Lyseon yläkoulun ja sen ystävyyskoulun Gymnasium Warsteinin kanssa. Tänä keväänä joukko saksalaisnuoria pääsi tutustumaan Suomeen ja syksyllä me suomalaisnuoret matkustamme Saksaan”, Enna Jokinen Lyseon koulun 8C -luokalta kertoo. Vierailijoiden viikko oli täynnä erilaista ohjelmaa normaalien oppituntien ohella. ”Maanantaina näytimme saksalaisnuorille, miten suomalaiset todella saunovat, mutta osalle se saattoi olla liian kuumaa. Paistoimme myös nuotiolettuja ja nautimme nyyttärieväistä Janakkalan Rantalahdessa.” Tiistaina vierailijat pelasivat opettajien joukkueessa perinteisessä ”Lyseon koulun 9. luokkalaiset vastaan opettajat” -pesismatsissa auttaen opettajien joukkueen voittoon. Pesismatsin jälkeen nautiskeltiin Linnanpuistossa pitsasta ja suomalaisista peleistä, kuten mölkystä. Keskiviikkona oli vuorossa turistikierros Helsinkiin. Helatorstai oli vapaapäivä, ja jokainen sai itse keksiä ohjelmaa vierailleen. Perjantaina käynnistyi kaksiosainen projekti, jossa teemana oli metsä. ”Vertailemme esimerkiksi metsään liittyviä ammatteja, erityispiirteitä, urheilua ym. Suomessa ja Saksassa. Projekti tehdään loppuun sitten Saksassa.” Lauantaina linja-autoasemalla nähtiin erittäin itkuiset jäähyväiset, mutta onneksi luvassa oli kohtaaminen jälleen syksyllä. ”Minusta parasta projektissa on uusien ihmisen tapaaminen ja ystävien saaminen. Kaikki saksalaiset ja suomalaiset tulivat toimeen todella hyvin keskenään, ilman sen kummempia draamoja. On hienoa, että jopa jotkut suomalaiset, jotka eivät olleet mukana vaihtoprojektissa, ovat ystävystyneet vieraidemme kanssa.”

 

Hämeenlinnaan saatiin kaksi uutta mestaria, kun Mari Rinne Muoto-kampaamosta ja Sari Korelin Helmihiusmestasta valmistuivat 2.6.2017 Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistosta. He suorittivat reilut kaksi vuotta kestäneen parturi-kampaajan erikoisammattitutkinnon eli mestaritutkinnon yrittäjän oppisopimuksella työn ohessa.

 

Renkolainen iskelmäsanoittaja ja Kaupunkiuutisten kolumnisti Sana Mustonen on mukana tamperelaisen Mustat Enkelit -kokoonpanon uudella videolla. Pitkänlinjan yhtyeen rocksävytteinen iskelmä-popsingle ”Jos ei Sattuis Koskaan enää” näki päivänvalonsa 9.6. Samana päivänä singlen julkaisun yhteydessä julkaistiin myös video, jossa bändin lisäksi esiintyy poikkeuksellisesti myös sanoittaja. Sana Mustonen tunnetaan lukuisista supermenestyneistä ja palkituista sanoituksistaan, joita ovat muun muassa ”FrontSide Ollie” Robinille sekä ”Täydellinen elämä” Suvi Teräsniskalle.

 

Neitsyt Maria sai 1.6. oman nimikkotiensä Suomeen. Tien virallisena nimenä on Panagian puistotie ja se sijaitsee Hämeenlinnan Lammilla. ”Panagia” on kreikkaa ja se on yleisin Neitsyt Mariasta käytetty nimitys kreikkalaisessa maailmassa. Panagian puistotie johtaa Athos-Säätiön keskukseen ja kulkee sen alueen halki kiertotien muodossa. Tie on kaikkiaan 1700 metriä pitkä. Puistotieksi se nimettiin alueen varhaishistorian vuoksi, sillä paikalla on sijainnut kartano jo vuosisatoja sitten. Alue mainitaan kirjallisissa lähteissä ensimmäisen kerran 1435. Tien kirjaaminen Suomen tiekarttaan sattui päiväksi, jolloin Ronnin entinen kehitysvammaisten keskuslaitos siirtyi 4 vuotta sitten kauppakirjan allekirjoituksin Athos-Säätiön haltuun.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset