fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Suomalaisen rock-musiikin elävä legenda, tammikuussa uransa lopettava Remu Aaltonen vierailee Pekka Tiilikainen & Beatmakers -yhtyeen huhtikuussa ilmestyvällä uudella levyllä. Äänitykset Remun osalta on tehty jo marraskuun puolella. Remun rooli levyllä on vielä vakan alla, mutta ääniraidasta joka tapauksessa on kysymys. Uuden levyn äänitykset ovat jo pitkällä ja tavoitteena on julkaista levy yhtyeen 30-vuotiskeikan yhteydessä Hämeenlinnan Suisto-klubilla huhtikuussa. Tänä vuonna muistellaan Suomessa myös The Renegades-hysteriaa kun Pekka Tiilikainen & Beatmakers nousee Sumiainen Shake ’18 -tapahtuman lavalle. Illan kruununa legendaarisen brittiyhtyeen ainoa elossa oleva alkuperäisjäsen rumpali Graham Johnson nousee lauteille Beatmakersin kokoonpanossa, jota täydentävät lisäksi yksi kovimmista suomalaiskitaristeista kautta aikain, Hasse Walli, sekä ansiokkaan The Renegades – Luopiotarina -kirjan kirjoittaja Esa “Bluesministeri” Kuloniemi. Sumiaisten esiintyminen on osa Beatmakersin 30-vuotisen taipaleen juhlintaa, johon kuuluu uuden levyn lisäksi keikkoja myös Euroopassa.

 

Janakkalan uudella paloasemalla julkistettiin tiistaina valotaiteilija Juha Rouhikosken pysyväisluonteinen ja julkinen valotaideteos Hehku. Taiteilija luonnehtii, että teos on syntynyt pelastustoimen arvojen innoittamana kunnioittamaan rohkeutta ja urheutta. “Hehku-nimi kuvastaa ihmisen sisäistä paloa sekä tulta sielussa, jonka toivon roihuavan vapaana ja villinä.” Teos on kiinteä osa Janakkalan paloaseman harjoitustornia. Teostekniikkana Rouhikoski on käyttänyt metallilevyjen perforointia, jolla materiaaliin muodostuu graafinen hahmo. Taidehankinnan tavoitteina on ollut lisätä alueen viihtyisyyttä sekä tuoda taidetta lähemmäs ihmisiä. Kuntarahoitus hyväksyi 20 000 euron lisärahoituksen osaksi Janakkalan paloaseman leasingsopimusta taidehankinnan toteuttamiseksi. Paloaseman taidehankintatyöryhmään kuuluneet Janakkalan kunnan tekninen johtaja Jukka Vahila, tekninen päällikkö Tuomo Virkkala ja vs. pelastusjohtaja Petri Talikka valitsivat valotaiteilija Juha Rouhikosken taideteoksen toteuttajaksi Janakkalan kunnan rakennuttajan Liisa Jokisen ja silloisen kulttuurisihteeri Piia Lievetmursun esittelyn perusteella keväällä 2017. Juha Rouhikoski (1971) työskentelee valotaiteen ja -installaatioiden sekä arkkitehtonisen valosuunnittelun parissa. Hän on toteuttanut useita mittavia valoteosprojekteja näyttelyihin, tapahtumiin ja esityksiin sekä koti- että ulkomailla. Rouhikoski on myös tammikuussa 2017 perustetun Suomen valotaiteen seura FLASH:in puheenjohtaja.

 

Hämeen Taidearttelin freskoryhmän Seinästä reväistyt -näyttely on esillä tammi-helmikuun ajan Kahvila-Ravintola Hyyppärän kartanossa Hyvinkäällä. Näyttelyssä on esillä fresco a strappo -tekniikalla tehtyjä maalauksia. Hämeenlinnassa toimiva freskoryhmä syntyi vuonna 2006 taidemaalari Bartolomeo Prencipen kurssin tiimoilta ja ryhmä työskentelee edelleen 1–2 kertaa viikossa Hämeen Taidearttelin tilassa Parolantiellä. Affresco a strappo -tekniikka on herättänyt kiinnostusta myös Hämeenlinnan ulkopuolella, ja ryhmässä on jäseniä myös Hyvinkäältä, Pälkäneeltä ja Valkeakoskelta.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset