fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Helmi Koponen-Ranki avasi maanantaina Sibeliuksenkatu nelosessa miesten hiustenleikkauksiin sekä partapalveluihin erikoistuneen parturiliikkeen. Tuoreella hämeenlinnalaisyrittäjällä on entuudestaan kaksi Groom Partureihin kuuluvaa liikettä Järvenpäässä. Groom Parturit on erikoistunut juuri miesten parturipalveluihin. Miesten partojen muotoilu ja trimmaus ovat nykyisin merkittävä osa parturin toimenkuvaa, sillä parrat ovat edelleen muodissa. Perinteisen veitsileikkauksen lisäksi Groomin palvelutarjontaan kuuluu tuotemyynti, muun muassa partaöljyjä ja viiksivahoja on kaupan. Groomiin pääsee joko kävelemällä suoraan kadulta tai ajanvarauksella, jonka voi tehdä myös netissä. Arkisin klo 9–20 ja lauantain klo 10–17 avoinna olevaan parturiliikkeeseen etsitään parhaillaan yrittäjän rinnalle ammattitaitoista työntekijää.

 

Hämeenlinnan Mieskuoron Mimmit haastoivat viime vuoden maaliskuussa kaikki neulomaan vastasyntyneille myssyjä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. “Kanta-Hämeen keskussairaalassa syntyy vuosittain reilu tuhat lasta. Meitä oli parikymmentä aktiivista neulojaa, ja tajusimme pian, ettemme yksin pysty tekemään yli tuhatta pipoa, joten haastoimme kaikki hämäläiset mukaan kampanjaan”, yhdistyksen varapuheenjohtaja Sirkka Liisa Knuuttila kertoo. Haastekampanjan aikana kukkakauppa Annansilmä Kasarmikadulta sekä Hämeenlinnan kirjasto vastaanottivat pipot, jotka Mimmit sitten toimittivat keskussairaalaan. “Saimme kokoon yli 800 pipoa vastasyntyneille, mitä voi pitää hyvänä saavutuksena”, Mimmien puheenjohtaja Liisa Niiniskorpi sanoo. Muun muassa käsityöpiiri Lammilta, eri yhdistykset, Pysäkki sekä monet ahkerat yksityiset ihmiset innostuivat mukaan pipokampanjaan. “Kampanja onnistui yli odotusten ja haluamme kiittää kaikkia siihen osallistuneita. Kaikki pipot olivat hyvin kauniita, ja joukossa oli myös todella taidokkaasti tehtyjä malleja. Kiitos myös Sadulle ja Markulle Annansilmässä pipojen vastaanottamisesta”, Knuuttila kiittelee. Vaikka Suomi 100 -juhlavuosi päättyi, kampanja jatkuu. Vauvoja syntyy edelleen, joten pipoja, sukkia ja lapasia voi jatkossakin tehdä ja viedä kukkakauppa Annansilmään, josta Mimmit toimittavat ne KHKS:n synnytysosastolle.

 

Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys ry täyttää tänä vuotta 100 vuotta. Juhlavuosi käynnistyi keskiviikkona alokasjuhlalla Parola 1:n sotilaskodissa, ja vuoden mittaan luvassa on lisää juhlatilaisuuksia. Vuosien saatossa Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys on toiminut Hämeenlinnan ja Hattulan alueella erilaisissa toimipisteissä. Nyt Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistyksellä on Parolannummella Panssariprikaatissa kaksi sotilaskotia ja oma leipomo sekä sotilaskotiauto, ja sisaret tekevät vapaaehtoistyötä erilaisissa jaostoissa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset