fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

HPK:n naisten mestaruusliigajoukkueen pelaajat ja valmentajat näyttivät mallia vapaaehtoistyöstä viime keskiviikkona, kun he vierailivat ilahduttamassa Esperi Hoivakoti Teerimäen asukkaita. Ohjelmassa oli muun ulkoilemista, kynsien lakkaamista, keskustelua ja lehtien lukemista. Hoivakodin tiiminvetäjä, sairaanhoitaja Meeri Kalliomäki kertoi vapaaehtoisryhmiä käyvän silloin tällöin, mutta harvemmin liikkeellä ovat urheilujoukkueet. Esimerkiksi kuorot, senioriklovnit ja vapaaehtoisryhmät ovat tavallisempia ikäihmisten arkirutiineita läsnäolollaan ja aktiviteeteillaan ilahduttavia ryhmiä.

 

Tiistaina 20.3. avautui Helsingin Kaapelitehtaan Puristamolla MOS18 – Masters of Saimaa -lopputyönäyttely, jossa mukana on myös hattulalainen keraamikko, kuvataiteilija ja kulttuurialan opettaja Piela Auvinen. Auvinen valmistuu yhdessä seitsemän muun opiskelijan kanssa kuvataiteilijaksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Näyttely on esillä Kaapelitehtaalla 5.4. asti. Näyttelyn lisäksi Auviselta ja hänen puolisoltaan Peter Rautaselta on juuri julkaistu runokirja ”Koti, uskonto ja isänmaa -haikuja elämästä”. Auvinen on mukana myös Hämeenlinnan taidemuseossa VIIVA- Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry 70 vuotta -näyttelyssä 23.3.–13.5.

 

Hämeenlinnalaisen kirjailijan Tapani Baggen uutuusteos “Aavehevosen arvoitus” aloittaa lasten seikkailusarjan, jossa tutkitaan salaperäisiä tapauksia noin vuonna 1910. Aisaparikseen tuottelias tarinankertoja on saanut ranskalaissyntyisen Carlos da Cruzin, jonka nelivärikuvitus saattelee lukijaa läpi historiallisen Helsingin. Teoksen on julkaissut Karisto.

 

Hämeenlinnalaiselta Singa Polvelta on ilmestynyt jo järjestyksessään toinen runokirja. Uutuusteos on nimeltään “Elämää runon rytmein”. Runokokoelmassa on pohdintoja elävästä elämästä, iloa ja surua herättäviä tunteita sekä kokemuksista, tapahtumista ja mielikuvista kumpuavia ajatuksia. Singa Polvi on koulutukseltaan liikuntatieteen tohtori sekä liikunnan eettis-sosiaalisen kasvatuksen dosentti ja hän on toiminut myös yläkoulun rehtorina.

 

Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta K.H.P.V. Hämeenlinna vetäytyy tänä viikonloppuna tällä kertaa Tallinnaan vuosikokoukseen valitsemaan tämän vuoden Otto-poika, joka on järjestyksessään 19.  Viime vuonna vastaavan kunnian sai Martti Töttölä. Vanhaa tapaa noudattaen Viking XPRS ei lähde Tallinnan satamasta ennen kuin valkea savu nousee savupiipusta yksimielisyyden merkiksi tulevasta Otto-pojasta, kertoo Bacchus Primus Inter Pares Kari Viitamäki.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset