Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Marin Kahvila avasi ovensa helmikuussa Hämeenlinnan keskustassa Kasarmikadulla. ”Ajatus kahvilasta oli pitkäaikainen haave, joka nyt toteutui”, Hämeenlinnan seudulta kotoisin oleva yrittäjä Mari Partanen kertoo. Toiminta-ajatuksena on tarjota paikan päällä tehtyjä tuotteita, joissa suositaan kotimaisia raaka-aineita. Niin kakut, sämpylät, pullat kuin kauraleivätkin syntyvät kahvilassa yrittäjän ja yhden vakituisen työntekijän voimin. Tuotteita tehdään myös tilauksesta. Ainoastaan gluteenittomat tuotteet tulevat muualta. Lounaaksi on tarjolla kotimaista kanaa ja kalaa sisältävä salaattibuffet sekä keittoa vaihtelevalla menulla. ”Viikonloppuisin salaattibuffet muuttuu herkkubuffetiksi, josta löytyy muun muassa vohveleita ja karjalanpiirakoita”, Partanen vinkkaa. Erikoiskahvien valmistukseen yrittäjä paneutui erityisellä tarkkuudella. ”Oli tärkeää saada laitteen säädöt kohdalleen. Sen eteen on tehty töitä, mutta se kannatti”, hän myhäilee. Toista kuukautta avoinna ollut kahvila on saanut hyvän vastaanoton. ”Ihmiset ovat olleet ihastuneita paikan päällä tehtyihin tuotteisiin.” Myös valoisat tilat ovat saaneet kiitosta. Leppoisassa tunnelmassa viihtyvät niin nopeat lounasasiakkaat, lapsiperheet kuin tietokonetyöläisetkin. Tilat ovat myös vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin. ”Myös koirat ovat tänne tervetulleita.” Marin Kahvila osoitteessa Kasarmikatu 3 on avoinna arkisin klo 8–19, la ja su klo 10–17.

 

Hiusstudio Muoto vietti perjantaina uuden toimitilansa avajaisia Goodmanin kyljessä sijaitsevan Paasiaukion katutasossa. Yrittäjä Minna Haantaus-Pekarila kertoo, että paikan vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun Kasarmikadun-taloon tuli putkiremontti. Hiusstudion koko porukka on ihastuksissaan uusien tilojen valosta ja avaruudesta ja siitä, että he ovat nyt niin jalankulku- kuin muunkin liikenteen keskipisteessä. ”Olen tosi tyytyväinen, en enää vanhaan menisikään. Tuliteriin tiloihin oli hienoa tulla. Olemme ihan paraatipaikalle, ja myös pysäköintimahdollisuudet paranivat entisestä”, Haantaus-Pekarila kertoo. Saimi Rautavaara kehuu uutta työympäristöä ihanan valoisaksi ja inspiroivaksi sekä uutta intoa antavaksi. Lisäksi Muodossa työskentelevät Mari Rinne, Essi Ringman, Marjo Alander ja uusimpana Taru Ojala. Tilan sisäsuunnittelussa auttoi sisustusarkkitehti Leena Carelse.

 

Kariston Rohkeus-aiheiseen kuvakirjakilpailun voitti Johanna Venhon tarina Kaksi päätä ja kahdeksan jalkaa. Maahanmuuttajalapsen tunteita kuvaavan kirjan kuvituksen on tehnyt palkittu sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen. ”Tekstissä ovat kaikki osatekijät kohdallaan: idea on hieno, tarina kulkee käänteikkäästi ja koskettavasti, henkilöhahmoista syntyy selkeä mielikuva ja kieli on konstailematonta mutta runollista. Tarina on poikkeuksellinen myös siksi, että se puhuttelee monen ikäisiä, alakouluikäisistä teineihin”, tuomaristo perusteli voittajan valintaa. Kaikkiaan viime kevään kilpailuun osallistui yli 800 käsikirjoitusta.

 

Puuseppä ja sanasepot – Mikael Agricolaa ja suomen kieltä juhlistava näyttely avautui Hämeenlinnan pääkirjastossa 3.4. Näyttelyssä Kiipulan ammattiopiston suomen kielen opiskelijat inspiroituvat Mikael Agricolasta ja suomen kielestä runouden ja musiikin muodossa. Osana näyttelyä nähdään Turkista kotoisin olevan Mutlu Kavakin puuveistoksia. Kirjaston aulassa olevaan Runopuuhun kerätään runoja ja sananlaskuja eri maista. Yleisö voi osallistua yhteiseen installaatioon lisäämällä omat runonsa Runopuun oksille. Näyttely on avoinna 24.4. asti, ja runoja voi käydä ripustamassa Runopuun oksille koko näyttelyn ajan. Tapahtuma on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Kotio-hanketta, jossa maahanmuuttajataustaiset nuoret opiskelevat suomen kieltä ja perehtyvät suomalaiseen kulttuuriin musiikin, kuvataiteen ja teatterin keinoin.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020