Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Suomen Valkonauhaliiton kevätkokouksessa Helsingissä 21.4. luovutettiin Tasavallan presidentti Sauli Niinistön itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 myöntämät kunniamerkit saajilleen. Kunniamerkin sai kuusi Hämeenlinnan Valkonauhan vastuunkantajaa: Anneli Kiuru, Satu Kiviharju, Eeva Lindholm, Riitta Rekola, Milja Salmela ja Jaana Rusko-Laitinen. Heidät palkittiin pitkäaikaisesta työstään paitsi Valkonauhassa, unohtamatta heidän panostustaan myös yhteiskunnallisessa vastuunkannossa sekä vapaaehtoistoiminnastaan kirkon piirissä.

 

Hämeenlinnalainen Pertti Jokinen toi näytille 100 vuotta vanhan tiedonannon, jossa kiellettiin suksilla liikkuminen huhtikuun 26. päivän aamusta alkaen! Tiedonanto kertoo, että ajat olivat silloin kovat – kaupungissa käytiin taisteluja valkoisten ja punaisten välillä. Hieman toisesta näkökulmasta lähestyttäessä voi huomata, että huhtikuun lopulla oli sata vuotta sitten kunnon hiihtokelit. Nykyisin ei näillä korkeuksilla pääse hiihtämään kuin muutamana keskitalven viikkoina, jos ei edes silloinkaan. Pertti Jokinen sai historiallisen tiedonannon haltuunsa parikymmentä vuotta sitten, kun tuntematon mies jätti sen Offsetkolmioon. Hän oli puolestaan löytänyt paperin vanhojen seinätapettien välistä.

 

Hunaja-Aitta Iittalassa on laajentanut toimintaansa, kun luontaishoitajana aloittanut yrittäjä Anu Talus suoritti yritysjohtajan erikoisammattitutkinnon sekä valmistui oppisopimuksella kosmetologiksi omasta yrityksestään kosmetologi Hanna Niskasen mentoroimana. ”Tutkintoihin valmistuminen mahdollistaa entistäkin laajemman yritystoiminnan ja hoitovalikoiman”, Talus kertoo. Hunaja-Aitta on siis laajentunut Hyvän Olon Aitaksi, ja myymälän ja hoitolan lisäksi kesän kurssitoiminta on pyörähtänyt käyntiin. Talus aloitti myös luonnonkosmetiikan maahantuonnin. ”Löysin loistavan manukahunajaa sisältävän luonnonkosmetiikkasarjan, josta mehiläishoitajan tyttärenä ja kosmetologina kovasti kiinnostuin,” Talus kertoo. Hän lupaa, että myös vanha tuttu lasinen mehiläispesä ilmestyy myymälään taas kesäsesongiksi.

 

Vauriokorjaamoketju Autoklinikka palkitsi jälleen toimipisteitään ja työntekijöitään erinomaisesta kolarikorjaustyöstä. Hämeenlinnassa voidaan nyt juhlia kaksoisvoittoa, sillä sekä Vuoden toimipiste että Vuoden peltiseppä löytyvät paikkakunnalta. Tiukassa kisassa voiton Hämeenlinnaan toi tänä vuonna korjaamo- ja maalaamopuolen saumaton yhteistyö, jonka ansiosta toimipisteen asiakastyytyväisyys- ja liikevaihtolukemat olivat erinomaisella tasolla. On hienoa huomata, miten Hämeenlinnan koko porukalla on hyvä tekemisen meininki ja panostus loistavaan asiakaspalveluun, kertoo Johannes Marttila Autoklinikalta. Hämeenlinnaan meni myös toinen tunnustus Vuoden peltiseppä -palkinnon muodossa. Autoklinikan Vuoden peltisepän palkinnon nappasi tänä vuonna Mikko-Pekka Liittola. Mikko-Pekka on Marttilan mukaan hyvä esimerkki autoklinikkalaisuudesta; suoraselkäinen, aina positiivinen ja työssään äärimmäisen taitava. Lisäksi hän on pidetty kollega ja saa kiitosta hyvästä laadusta myös asiakkailta.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020