Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Wild Ducks nuorten liikuntaryhmää kävivät tsemppaamassa Mikael Gabrielin levy-yhtiöstä vierailevana pelaajana artisti Kingfish sekä manageri, jotka myös lahjoittivat toimintaan uudet maalivahdin varusteet. ”Hieno ele sekä esimerkki tukea toimintaa, ja he ovat myös älyttömän sydämellisiä kavereita. Puhuimme, että järjestämme taas uudestaan ja useamman artistin kera vastaavaa meininkiä”, toimintaa vetävä Mikko Koski kertoo. Toni ja Mikko Koski perustivat salibandy- ja kuntosalitreenejä pyörittävän ryhmän Ahveniston yläkoululla vuonna 2007. Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen artistivierailu, sillä esimerkiksi vuonna 2015 nuorten kanssa pelailivat Mikael Gabriel sekä Villegalle. Tällä kertaa vierailijoiden lisäksi paikalla oli lähes kolmekymmentä nuorta pelailemassa.

 

Touhula Jukolan ulkoryhmä Pelikarhut haastoi kaikki alueen päiväkodit ja koulut (Liivuoren pvk, Ahveniston pvk, Luolajan esikoulu, Touhula Jukola, Jukolan koulu ja Luolajan koulu) siivoustalkoisiin viime torstaina. ”Olemme haastaneet ryhmät keräsivät vähintään yhden jätesäkillisen roskia, sillä alue on törkyinen talven jäljiltä, ja ylipäänsä roskainen”, Touhulan väki kertoo, ja herättelee samalla kaikkia kaupunkilaisia näkemään, miten paljon roskia luonnossa ja ympäristössä on.

 

Yrittäjä Aki Sipilä avasi uuden Kotipizzan toimipisteen perjantaina Parolantiellä Piispanen omistaa myös Parolan ketjun Parolan toimipisteen. Kaksi toimipistettä työllistää nyt seitsemän henkilöä. Hämeenlinnan seudulla on kaikkiaan viisi Kotipizzan toimipistettä. Uutta Parolantien Kotipizzassa on se, että tarjolla on myös olutta ja siideriä. Kotiinkuljetuksiin ei alkoholitarjoilua voi liittää. Kotiinkuljetuspalvelu tuli ajankohtaiseksi, kun hämeenlinnalaiset ovat tähän saakka tilanneet paljon tuotteita Parolasta. Liike on avoinna joka päivä kellon ympäri aamukymmenestä iltakymmeneen. Kotiinkuljetuksen loppuvat puoli tuntia ennen sulkemista.

 

Vahvasti hämeenlinnalaisilla näyttelijöillä roolistettu, Roope Oleniuksen esikoisohjaus Kyrsyä – Tuftland on palkittu kolmanteen kertaan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Elokuva palkittiin eilen parhaana debyyttielokuvana Horrorant Film Festivaaleilla Ateenassa, Kreikassa. Suomen elokuvateattereissa huhtikuun aikana nähty elokuva on aiemmin palkittu parhaasta ohjauksesta Teksasissa ja parhaana elokuvana Arizonassa. Tällä viikolla Oleniusten on vahvasti esillä Cannesin elokuvajuhlien ohella järjestettävässä film market -tapahtumassa, Marché du Film:ssä, jossa järjestetään nousevien suomalaisten indie-tekijöiden juhla kansainvälisille levittäjille ja myyntiagenteille.

 

Hämeenlinnan lyseon lukion Luovan yrittäjyyden linja täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi koulu järjesti Yrittäjyys kasvattaa -seminaarin perjantaina 4.5. Ohjelmassa oli päivällä kaikille avoimet yrittäjyyskasvatusmessut ja koulun väelle sekä kutsuvieraille workshopeja ja luentoja. Päivään toi valtiovallan tervehdyksen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Luennoista vastasivat entinen lyseolainen, Vuokraturva Oy:n toimitusjohtaja Timo Metsola sekä keksijä, futuristi, startup-yrittäjä Perttu Pölönen. Yri-linjan historiaa ja nykypäivän toimintaa valotti rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén. Siitä mitä kaikkea yri-linja on antanut opiskelijalle, kertoi yri-opiskelija Claudia Hirvonen ja tilaisuuden musiikkiosuuden hoiti yri-opiskelija Aleksi Freund. Yrittäjyyskasvatusmessuilla esittäytyi koko yrittäjyyskasvatuksen polku aina alakoulusta yrittäjyyteen ammattina asti. Mukana olivat Lyseon lukion lisäksi Hämeenlinnan yhteiskoulu, Ammattiopisto Tavastia, HAMK, Crazy Town, sekä Hämeen Uusyrityskeskus -, YES -, Nuori Yrittäjyys – ja Taloudellinen tiedotustoimisto -yhdistykset. Hämeenlinnan kaupungin tarjoamaan iltajuhlaan tervehdyksensä toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio. Yrittäjyyden haasteista ja yrittäjänä kasvamisesta puhui kansanedustaja, liikemies Hjallis Harkimo. Yri-alumni Anni Vuorinen viihdytti yleisöä musiikkiesityksillään. Mukana juhlapäivässä oli oman koulun opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi muiden oppilaitosten edustajia, yhteistyökumppaneita, paikallisten yritysten ja yhteisöjen edustajia runsain joukoin.

 

Hämeenlinnan tyttölyseon ja Kaurialan lukion senioriyhdistys lopetti kuusi vuotta sitten pitkän taipaleen koulun tukijana ja sen perinteen jatkajaksi rakennettiin alumnitoiminta. Alumneja ovat kaikki Hämeenlinnan tyttölyseossa ja Kaurialan lukiossa opiskelleet, mikä tarkoittaa valtaisaa osaajien ja taitajien joukkoa. Toiminnan tavoitteena on tehdä entisten opiskelijoiden osaaminen näkyväksi nykylukiolaisille sekä saattaa yhteen aiempia Hämeenlinnan tyttölyseon ja Kaurialan lukion opiskelijasukupolvia. Nykyisille ja tuleville Kaurialan lukiolaisille kerrotaan mm. millaisiin ammatteihin aiemmin lukiossa opiskelleet ovat valmistuneet, mikä on ollut heidän urapolkunsa ja mitä muistoja heillä on omasta opiskeluajastaan. Alumnitoiminnasta on hyvä esimerkki opinto-ohjauksen tunneilla käyneet kymmenet alumnit, jotka ovat esitelleet opintojaan. Toukokuussa 2018 järjestettiin perinteinen Alumnijuhla lukion opiskelijoille. Alumnijuhlassa julkistettiin Vuoden alumneiksi Hämeenlinnan tyttölyseosta valmistuneet – vuoden 1964 ylioppilas FM, lehtori Liisa Alanen sekä vuoden 1967 ylioppilas MuM, lehtori Leena-Maija Ruuskanen. Alanen ja Ruuskanen ovat yliopisto-opintojensa ja opettajaksi valmistumisensa jälkeen tehneet pitkän opettajauransa Kaurialan lukion lehtoreina.

 

Hattulassa on käynnissä Opetushallituksen rahoittama Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistäminen varhaiskasvatuksessa -hanke yhteistyössä HAMKin kanssa. Hankkeen ja kehittämistyön tavoitteita ovat avointen ja sosiaalisten oppimisympäristöjen innovointi sekä liikuntaan kannustavan esteettömän ja digitaalisuutta hyödyntävien toimintaympäristöjen kehittäminen. Hankkeelle suunniteltiin oma logo, jonka suunnittelivat Veera Petäsnoro ja Jenna Rissanen.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset