Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Kaurialan koulun 8-luokkalaiset venäjänkielen – ja kuvataiteen ryhmien oppilaat tekivät opintomatkan Pietariin 23.–27.4. Matkalla oli mukana 17 oppilasta, neljä vanhempaa ja kaksi opettajaa. ”Reissussa saimme paljon uutta tietoa Venäjän historiasta sekä taiteesta ja tietenkin Pietarin kaupungista. Kävimme monissa museoissa, jotka liittyivät Venäjän historiaan sekä taiteeseen. Vierailimme myös monissa muissa nähtävyyksissä, kuten esimerkiksi Eremitaasissa, Iisakin kirkossa ja Kazanin tuomiokirkossa. Tietysti venäläistä perinneruokaa tuli maisteltua, kuten blinejä. Ryhmähenki oli loistava ja hauskaa tietysti oli”, matkalaiset kertovat. ”Ihmiset kulkevat paljon julkisilla esimerkiksi metrolla, bussilla, ratikalla. Liikenneyhteydet ovat todella hyvät. Ruuhkia oli kaikkialla”, Valtteri Ahokas 8 G -luokalta kuvailee. Ryhmä kiittää lämpimästi matkaa tukeneita Lions Club Hämeenlinna/Linnattaria, Lions Club Hämeenlinna/ Birgeriä sekä Hämeenlinnan Rotaryklubia.

 

Ravintola Bora avasi ovensa viime keskiviikkona Hätilässä. Postin entisiin toimitiloihin rakennettu ravintola on ilmeeltään aika tavalla erilainen kuin kaupungissa on tähän saakka totuttu. Makumaailmaa liikkuu Espanjan ja Kreikan välillä, siihen sopii myös italialaisia, libanonilaisia ja israelilaisia piirteitä. Suomalaisten ruokatottumukset on otettu myös huomioon lounastarjoilussa sekä á la carte -annoksissa. Sunnuntai on varattu pelkästään tilausvarauksille, muina päivinä Bora on kaikille avoinna.

 

Toukotyöt ovat kuivien säiden myötä hyvässä mallissa, ja ne on saatu jo siunattuakin. Iittalassa kylvöjen siunaustilaisuus pidettiin viime torstaina edellisvuosien tapaan Veikko Rantasen tilan kesäkeitaassa Pyölintiellä. Pappina oli Kalvolan kirkkoherra Kalle Roine, ja yhteensä reilun 30 hengen osallistujajoukossa oli muun muassa Kalvola-seuran ihmisiä. Rantanen toimii seuran puheenjohtajana. Kyläläiset saivat laulaa Suvivirren auringonpaisteessa kukkivien omenapuiden juurella, kesän ollessa kauneimmillaan. Toukojen siunausperinne herätettiin eri puolella Suomea uudelleen henkiin parikymmentä vuotta sitten.

 

Hämeenlinnan lyseon Luovan yrittäjyyden linjan opiskelijat Saara Ista, Helmi Peltomaa, Aatu Pulkkinen ja Emilia Salo sekä Ammattiopisto Tavastian opiskelijat Sani Kivelö, Julia Pönni ja Lea Salonen osallistuivat kuluvan lukuvuoden ajan Central Baltic Enterprises without Borders (CBEwB) -projektiin, jossa yli 100 toisen asteen opiskelijaa Suomesta, Latviasta, Ruotsista ja Virosta kokoontuivat erilaisiin tapahtumiin kehittämään liikeideoita ja yrityksiä. Tapaamiset järjestettiin kahdesti Helsingissä, kahdesti Tallinnassa, kerran Riikassa ja kerran Tukholmassa. Näistä Riikan konferenssi oli valtava tapahtuma, johon osallistui yli 500 nuorta 13 eri maasta. Projektin viimeinen matka tehtiin Tukholmaan 16.–17.5. Entreprenörskap på riktigt -messutapahtumaan, jossa Lyseon lukion opiskelija Aatu Pulkkinen myös valittiin messujen parhaaksi myyjäksi kansainvälisessä sarjassa.

 

Taitaja2018 -kisoista Tampereelta tuli Kiipulaan kultaa. Ammattitaidon SM-kisojen finaalin TaitajaPLUS -sarjaan osallistui neljä Kiipulan ammattiopiston opiskelijaa. Heistä Tuomas Jussila voitti logistiikan kilpailun ja Ville Koskinen sijoittui samassa lajissa kuudenneksi. Kiinteistönhoidossa Miro Hirvenoja jäi niukasti ulos palkintopallilta sijoittuen neljänneksi. Aleksi Jokinen sai kuudennen sijan asiakaspalvelussa ja myynnissä. Tuomas Jussila oli Kiipulan joukkueen kokenein kilpailija, sillä hän osallistui Taitajiin jo viime vuonna, jolloin sijoitus oli viides. Tuomas sai opintonsa valmiiksi huhtikuussa ja työskentelee nyt Hyvinkäällä varastoalan töissä. Eri puolilla Suomea järjestetyistä semifinaaleista valittiin noin 400 kilpailijaa Tampereen finaaliin. Tapahtuman järjestämisestä vastasi oppilaitosryhmä, jossa mukana olivat Tredu, Sasky, Ahlman, Kiipulan ammattiopisto, Tavastia, VAAO ja Voionmaa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset