Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Kirpputori Kohtauspaikassa vietettiin torstaina 31. toukokuuta Piia Saarmanin ja Raimo Leppäsen jäähyväisiä kakkukahvien merkeissä, ja samalla toivotettiin uudet kirpputorinpitäjät tervetulleeksi. Kohtauspaikka on ollut monelle hyvin tärkeä paikka, jossa on tavattu ystäviä ja juttuseuraa sekä saatu apua aina tarvittaessa, joten jäähyväistapahtumaan kokoontui suuri joukko ihmisiä. Kohtauspaikan ystävät kiteyttivät tuntonsa runoksi, joka heidän mielestään kuvaa parhaiten paikan merkitystä: ”Kohtauspaikassa tavattiin, ensin ujoina katseltiin, mitähän täältä ostaisin? Joisko kahvin ja istuisi? Siitä lähti monen kanssa tuttavuus, ja uusien ihmisten kaveruus. Rampe jo melkein tunnettiin, ja Piiaan äkkiä tutustuttiin, ilot ja murheet kerrottiin, vaivat ja viat tilastoitiin. Palvelu pelas sutjakasti, puuttui joltain hiiva tai lapsi. Ottopoikakin ”vanhemmat” sai, palmun alta hän saapui, kai? Kiitokset kauniit annetaan, hyvää jatkoa toivotetaan. Kaikilla meillä on lempinimi, nyt loppui tämä riimirivi.”

 

Lionsclubit Hämeenlinna/Linnattaret ja Hämeenlinna/Renko jakoivat Kanta-Hämeenlinnan ja Rengon koulujen 1–6-luokkalaisille lukuvuoden päätteeksi kaikkiaan 73 stipendiä, joiden yhteisarvo oli 1460 euroa. Stipendit jaettiin 12 koulussa ja kriteereinä olivat hyvän luokkahengen edistäjä, kaverit positiivisella tavalla huomioon ottava ja koulussaan kiusaamista ehkäisevällä tavalla toiminut lapsi tai nuori. Hämeenlinna/Linnattarien ja Hämeenlinna/Rengon lionsklubien toiminnan kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret. Klubit tekevät voitavansa, jotta yksikään lapsi tai nuori ei syrjäytyisi tai jäisi vaille niitä mahdollisuuksia, joita elämä voi tarjota. Lionstoiminta on vapaaehtoista palvelutyötä kanssaihmisten hyväksi ja auttamiseksi.

 

Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön eri asumisyksiköiden, vammaisten palvelutalojen, mielenterveyskuntoutujien asumisyksikön ja vanhusten palvelutalon, yhteistä kesäriehaa vietettiin tiistaina Päivärinteen palvelutalon pihassa ja sisätiloissa. Talojen asukkaat osallistuivat mahdollisuuksiensa mukaan toimintapisteiden suunnitteluun yhdessä henkilökunnan kanssa ja he vastasivat myös musiikista. Tapahtuman ohjelmassa oli muun muassa luontopolkua, tietovisaa ja erilaisia heittokilpailuja. Ajatuksena on järjestää eri talojen yhteisiä tapahtumia myös jatkossa.

 

Lyseon koulun 8-luokkalaiset saksanlukijat isännöivät Saksan Gymnasium Warsteinin oppilaita sunnuntaista torstaihin 28.–31.5. vaihtoprojektiohjelman merkeissä. Ohjelma käynnistyi maanantaiaamuna saksalaisten koko koululle suunnatuilla esityksillä kotimaastaan ja sen tavoista ja kulttuurista. Vierailu jatkui meet & greet -tunnin ja luontobingon merkeissä. ”Iltaa vietimme Janakkalan Rantalahdessa. Vieraat rakastivat saunomista ja uimista”, Viivi Petrelius 8B-luokalta ja Aurora Salonen 8F-luokalta kuvailevat tunnelmia. Tiistai sujui lukujärjestyksen mukaan, mutta päivällä ryhmä kävi Linnanpuistossa ohjelmallisella pizza-piknikillä. Illan kaikki viettivät oman vaihto-oppilaan kanssa. Keskiviikko kului vesistö-projektin, Järven tarina -elokuvan sekä opiskelun parissa. ”Parasta tässä työssä oli nähdä, kuinka hyvin kaikki tulivat toimeen toistensa kanssa”, Petrelius ja Salonen kertovat projektista. Päivä päättyi virvelikalastukseen ja maalaamiseen Vanajan rannalla, sekä uimiseen ja lentopallon pelaamiseen. ”Meillä oli todella hauskaa!” Lähtöpäivänä torstainakin tunnelma pysyi hyvänä. ”Parasta vaihdossa oli se, kun kaikki hymyilivät ja tulivat toimeen keskenään. Odotamme jo innolla syksyä, ja omaa Warsteinin matkaamme.”

 

Kettukin Vuoden taiteilija -nimitys annetaan tänä vuonna suoraan Pertti Kurikalle tunnustuksena hänen elämäntyöstään kulttuurin parissa. Helsinkiläinen Pertti Kurikka on monipuolinen taiteilija, jonka elämäntyö on erittäin merkittävä ja hakee vertaistaan kansainvälisestikin. Erikoislaatuinen ura punkyhtye Pertti Kurikan nimipäivissä ja saavutukset musiikkialalla jäävät historiaan. Kurikka yhtyeineen on vaikuttanut suomalaisessa yhteiskunnassa koko vammaisliikkeen kehitykseen.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset