Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Hämeenlinnalainen Tori Optiikka voitti vuoden 2018 Suomen paras optikkoliike palkinnon 26.5. Nordic Contactlens Forum -tapahtumassa Tukholmassa. Tapahtumaan osallistui yhteensä yli 600 optikkoliikkeissä työskentelevää ammattilaista Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta, josta mukana oli noin viisikymmentä henkeä. Yhteispohjoismaisessa tapahtumassa oli päivällä luentoja, koulutusta näköön ja silmiin liittyvistä ajankohtaisista asioista. Päivä huipentui illallisgaalaan, jossa jaettiin tunnustuksia hyvin tehdyistä töistä. Jokaisella maalla oli omat palkinnot kategorioissa paras optinen myyjä, paras optikko ja paras optikkoliike. Tori Optiikan henkilökunta, optikkoyrittäjät Anna-Liisa Lötjönen ja Elina Wäyrynen sekä optometristi Heidi Tolvanen olivat Suomen paras optikkoliike -kategorian voitosta iloisen hämmentyneitä. ”Emme edes tienneet, että olimme ehdolla, joten palkitseminen oli iso yllätys”, Anna-Liisa Lötjönen kertoo. ”Olemme kaikki kouluttautuneita ja myymme korkealaatuisia tuotteita sekä haluamme asiakkaan parasta, joten totta kai se kannustaa, että sitä arvostetaan”, Lötjönen summaa.

 

LänsiAuto Hämeenlinnassa koitti harvinainen hetki viime viikolla, kun lvi-alan pk-yritys JM-Putki Oy otti vastaan kaksi tuliterää pakettiautoa. Automyyjä Pasi Kivilän mukaan ei ole tavallista, että pienyritys hankkii samalla kertaa kaksi uutta työajoneuvoa. Yrittäjä Jussi Mäkelä kertoo, että uusille pakettiautoille on tarvetta, ja myös työntekijöitä yritykseen on palkattu lisää. Autot Mäkelä sanoo valinneensa hyvän asiakaskokemuksen perusteella LänsiAutosta.

 

Lauantaina Kantolan Tapahtumapuistossa tuuletettiin menemään kiltit päällä, kun jo seitsemättä kertaa järjestetyt Highland Games SM-kilpailut operoitiin paahtavassa helteessä. Avoimen sarjan Suomen Mestariksi itsensä dominoi Taipalsaaren Veikkojen Yrjö Hämäläinen voittaen kaikki lajit. Hopeaa sarjassa nappasi hattulalainen monilajivoimailija Arto Karppinen. Miesten 40+ sarjassa kamppailu oli tiukempaa. Hämeenlinnan Jyrki Rantanen vei nimiinsä jo neljännen peräkkäisen SM-tittelin, mutta sai kelpo vastuksen Taipalsaaren Juha Tamperista ja Timo Niemisestä, jotka pokkasivat sarjan himmeämmät mitalit. Kokonaispisteissä Rantanen oli 3 pisteen kaulalla voittaja ja lajivoitot hänelle napsahtivat kiven työnnössä, moukariheitossa ja painon korkeusheitossa, mutta hirren syöksyssä ja painon pituusheitossa suoritteet eivät riittäneet muiden ohittamiseen. ”Painonheitossa en saanut tekniikkaa toimimaan tänään ollenkaan ja hirrensyöksy oli puolestaan hyvin tasainen ja siinä liukastuin ensimmäisellä kierroksella pahasti ja lajin pistepeli meni osaltani jo siinä, mutta onneksi kolmessa lajissa saatu etumatka riitti ja sain vielä jatkoa voittoputkelle”, Rantanen hymyili. Kilpailun järjesti Hämeenlinnasta käsin toimiva, antidopingtoiminnan alainen Suomen Voimalajiliitto, jonka seuraava Highland Games-tapahtuma Hämeessä on 1.7. Forssan Heinämessuilla.

 

Hirsimäen koulun salissa vietettiin keskiviikkona haikeaa lähtöjuhlaa. Koulu siirtyy syksyllä Nummen toimintakeskuksen uusiin tiloihin. Oppilaat olivat opettajiensa kanssa päättäneet järjestää ohjelmallisen lähtöjuhlan ennen lauantaista todistusten jakoa. Itse suunnitellut pienoisnäytelmät, laulut, taikuriesitys, taitototemppuilu, drone-lennokin lennätys, tanssiesitys ja yhteislaulut saivat yleisöltä ansaitun huomion. Tällä kertaa yleisönä oli samassa talossa toimivan eskarin lapsia ja henkilökuntaa sekä muutamia lasten vanhempia. Tilaisuus päättyi mehu- ja keksitarjoiluun.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset