fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Cheerleadingseura riemuitsi talvinäytöksestään ja senioriopettajat juhlivat

Kulmilla on kuultu myös, että leijonien keräys ilahdutti, Olavi Rouskun taide herätti ihastusta ja janakkalalaiskoulut saivat Vihreät liput.
Urheilijoiden ilo ja riemu päästä esiintymään oli melkein käsin kosketeltavissa. Kuva: Muu
Urheilijoiden ilo ja riemu päästä esiintymään oli melkein käsin kosketeltavissa.

Cheerleadingseura piti pitkästä aikaa talvinäytöksen

Hämeenlinnalainen cheerleadingseura Hämeenlinna Cheer Team Ry pääsi talvinäytöksessään 11.12. pitkästä aikaa esiintymään yleisölle.

Cheerleading on laji joka elää ja hengittää näytöksistä sekä kilpailuista, joita vuoden aikana on 1–4. Seuran 12 joukkueesta kaikki olivat tapahtumassa mukana. Reilut 200 urheilijaa pääsi näyttämään syksyn aikana opittuja taitoja ja uusia juttuja oikealle yleisölle. Esiintyjistä nuorimmat olivat 4-vuotiaita ja vanhimmat parikymppisiä.

Seuralle oli iso asia päästä järjestämään näytös, vaikka koronarajoitusten mukaan.

Rennon tilaisuuden lopuksi HSSO:n hallituksen huutavat tontut saattelivat yllätysnumerollaan yleisön “rauhalliseen” joulun odotukseen. Kuva: Kimmo Hurri

Hämeenlinnan Seudun Senioriopettajat juhlivat

Hämeenlinnan Seudun Senioriopettajat ry:n (HSSO) toiminta alkoi jo 28.4.1970. Torstaina 9.12. juhlittiin senioritoiminnan alkamista Upseerikerholla otsikolla 50+1 (+225 päivää), koska koronan vuoksi juhlaa jouduttiin siirtämään vuodella.

Paikalla olijoita viihdyttivät lausuntataiteilija Irene Ikonen, Sibelius-opiston klarinetistit opettajansa Anni Ollila-Nordströmin johdolla sekä laulaen yhdistyksen historiaa valaissut Tanja Ahola-Virtanen, maittavaa juhlalounasta unohtamatta.

Tilaisuudessa OSJ:n hallituksen terveiset toi varapuheenjohtaja Arja Jääskeläinen ja HSSO:n aikaisempi puheenjohtaja Jorma Saarinen muisteli myös omaa aikaansa yhdistyksen toiminnassa.

Pastpresident Pirkko Riikonen (vas.), sihteeri Anna Becker ja presidentti Sari Lindholm ahkeroivat Idänpään S-marketilla järjestetyssä keräystapahtumassa.

Leijonien keräyksellä hyvää joulumieltä lapsiperheille

Lions Club Hämeenlinna/Aulanko järjesti Auta lasta – auta perhettä -keräyksen hämeenlinnalaisille vähävaraisille lapsiperheille S-market Idänpäässä. Lahjoituksia tuli runsaasti ja ne jaettiin Perhekeskus Uppiksen kautta niitä tarvitseville.

Hyvää joulumieltä ja lahjoittajia oli paljon liikkeellä. Perhekeskus Uppiksen työntekijät välittävät lämpimät kiitoksensa keräyksen järjestäneelle klubille, S-market Idänpään kauppiaalle Janne Papinaholle sekä kaikille lahjoittajille.

Olavi Rouskun taulujen aiheina ovat kauniit luontomaisemat tai tutut rakennukset Hämeenlinnan keskustasta.

Olavi Rousku lahjoitti taidettaan ikäihmisten iloksi

Taitelija Olavi Rousku Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön asukkaista on lahjoittanut maalaamiaan tauluja muiden asukkaiden iloksi. Tauluja on viety myös eri puolille kantakaupunkia ja pitäjiin.

Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön asukkaat saivat itse asukaskerhossa valita, minkä taulun kerhohuoneeseen kaikkien nähtäville halusivat.

Lahjoitettuja tauluja on viety Koivukodon palvelukotiin Hauholle, Birgittakotiin Tuulokseen, Pellavakotiin Lammille, Sauvolan Hyvinvointikeskukseen Iittalaan ja Renkoon Hopearantaan. Taulut ovat herättäneet asukkaissa ihastuneita kommentteja ja tuoneet iloa sekä herättäneet muistoja.

Janakkalalaisille kouluille Vihreä lippu

Janakkalan Leppäkosken ja Haukankallion koulut palkittiin ympäristötyöstään Vihreällä lipulla.
Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi myönsi Leppäkosken ja Haukankallion kouluille Vihreän lipun osoitukseksi korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä.

Leppäkoskella toimii kestävän kehityksen ryhmä, johon kuuluu 15 oppilasta ja kaksi ohjaavaa opettajaa. Tämän vuoden teemana on ollut jätteiden vähentäminen. Vuoden alussa kartoitettiin, mitä jätteitä koulussa syntyy. Kartoituksen ansioista sekajätteen määrää saatiin vähentymään. Vuoden aikana järjestettiin useita tempauksia jätteen vähentämiseen liittyen.

Vihreä lippu-tavoiksi ovat vakiintuneet, että ruokaa otetaan vain sen verran kuin jaksaa syödä, käytetään vain yksi käsipyyhepaperi käsien kuivaamiseen ja eikä materiaalia tuhlata. Nämä kolme tapaa ovat oppilaiden itse valitsemia ja ehdottamia.

– On ollut tosi hienoa nähdä, kuinka oppilaat innostuvat ja haluavat osallistua kestävän kehityksen ylläpitoon koulussamme. Tästä on hieno jatkaa ensi vuonna uudella teemalla. Kiitos koko työyhteisölle ja rehtorille siitä, että innostuitte ajatuksesta! Tätä ei olisi saatu aikaan yksin! iloitsee ohjaava opettaja Noora Suoranta.

Leppäkosken ja Haukankallion koulussa vietetään ensi lukukauden alussa Vihreä lippu- juhlaa, jolloin nostetaan Vihreä lipun salkoon. Leppäkosken koulu tällä hetkellä ainoa Janakkalan oppilaitos, jolla on Vihreä lippu-sertifikaatti.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset