fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Lainesalot paukuttivat HPK:n historia kansien väliin

Lea Karmala, HPK ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen ja Timo Lainesalo ovat helpottuneita, että kirjaurakka on nyt valmis. Ensimmäinen erä tuli myyntiin perjantaina. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Lea Karmala, HPK ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen ja Timo Lainesalo ovat helpottuneita, että kirjaurakka on nyt valmis. Ensimmäinen erä tuli myyntiin perjantaina. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

HPK:n 90-vuotisjuhlakirja on nyt valmis. Timo Lainesalon työryhmän toimittamassa Taitoa ja tunteen paloa -kirjassa kuljetaan Kerhon matkassa reilun 30 vuoden ajan, jolloin seura on pelannut yhtäjaksoisesti liigaa.

– Kirjassa on tarinoita HPK:ssa vahvasti vaikuttaneista ihmisistä. Vuonna 1989 kirjoittamani Hyvän pelin kerhossa -kirja keskittyi seuran ensimmäisiin 60 vuoteen ja oli enemmän historiikki, Lainesalo muistuttaa.

Miehen lisäksi kirjaa ovat olleet kokoamassa Lainesalon vaimo Lea Karmala ja poika Joonas Lainesalo.

HPK:n juhlakirjassa esittäytyy koko HPK-perhe.

– Mukana ovat naiset, juniorit ja liigajääkiekko. Kirjan sivuilla on muun muassa kuvat kaikista tämän kauden joukkueista, pienimmistä Ritariliigan pelaajista liigapelaajiin, Lainesalo kertoo.

Kerhon juhlakirjaa ryhdyttiin suunnittelemaan jo pari vuotta sitten. HPK ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen muistuttaa, että seurajulkaisut ovat tärkeä osa Kerhon perinteitä.

 

Hannu Rutanen (vas.) ojensi Hyvän mielen tekijä 2019 -kunniakirjan Ismo Savimäelle lämminhenkisessä tilaisuudessa torstaina.

Ismo Savimäestä vuoden Hyvän mielen tekijä

Hämeenlinnan Seudun Mielenterveysseura ry valitsi Hämeenlinnan seudulta vuoden 2019 Hyvän mielen tekijäksi Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorin Ismo Savimäen.

Hyvän mielen tekijän valinta on yhdistyksessä jo perinne. Valinta julkistettiin jo maailman mielenterveyden päivänä 10. lokakuuta, mutta itse kunniakirja Savimäelle päästiin luovuttamaan vasta torstaina 31. lokakuuta kahvila Villa Marengissa järjestetyssä tilaisuudessa.

– Ismo Savimäki tekee arvokasta työtä lasten ja nuorten parissa. Hän on innostava, tekee hän sitten työtä kuoron tai yksittäisten esiintyjien kanssa, ja hän luo hyvää mieltä suurelle yleisölle erilaisilla esityksilllään, persoonallaan ja käytöksellään, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Hannu Rutanen kertoo valinnan perusteista.

Ismo Savimäki on otettu saamastaan tunnustuksesta.

– Otan tämän tunnustuksen suurena kunnianosoituksena. Tässä kiteytyy oman työni ydin, sillä työssäni suurimpia päämääriä on, että pystyn virkistämään ihmisten mieliä, Savimäki sanoo.

Piela Auvisen teos sai paljon huomiota ja kiinnosti myös monia taidekuraattoreita. Kuva: Peter Rautanen

Piela Auvinen palkittiin

Hattulalaisen kuvanveistäjän ja keraamikon Piela Auvisen keraaminen installaatio Water Drops niitti mainetta Firenzen Biennaalissa. Kansainvälisen nykytaiteen näyttelyn teema juhlisti tänä vuonna Leonardo da Vincin perintöä. Mukaan oli kutsuttu lähes 500 taiteilijaa.

Lorenzo il Magnifico -palkinto toisesta sijasta taidekeramiikan sarjassa tuli Auviselle täytenä yllätyksenä.

– Kuulin kyllä seremoniasta, mutten siihen ehtinyt osallistua. Myöhemmin aloin saada onnitteluja taidekuraattoreilta ja pitihän se sitten mennä paikan päälle selvittämään, mistä on kyse, taiteilija kertoo.

Teos jää Italiaan ja on varattu ensi vuonna pidettävään kansainväliseen näyttelyyn.

Lakstedtin Puutarha sai tunnustusta

Hattulassa sijaitseva Lakstedtin Puutarha Oy on Vuoden 2019 kukkien laatutuottaja Suomessa. Yritys palkittiin keskiviikkona Kauppapuutarhaliitto ry:n 100-vuotisjuhlakokouksessa Hämeenlinnassa.

Yrityksen perustivat Erkki ja Aino Lakstedt vuonna 1954. Nykyiset yrittäjät Tarja ja Heikki Lakstedt ottivat vastuun puutarhasta vuonna 1988 ja nykyisin toiminnassa on mukana myös kolmas sukupolvi, sisarukset Eero Lakstedt ja Sanni Schadewitz.

Yritys työllistää sesonkiaikoina kaikkiaan yhdeksän henkilöä ja tekee yhteistyötä läheisen HAMK Lepaan puutarhaopiskelijoiden kanssa.

Noin 8 000 neliömetrin kasvihuoneissa tuotetaan ympärivuotisesti kotimaisia sesongin kukkia, joista 85 prosenttia menee Kanta-Hämeen alueen liikkeisiin.

– Paikallisuus ja kotimaisuus ovat meille tärkeitä asioita, yrittäjät kertovat.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset