fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Seurakuntien diakoniatyö sai lahjoituksen ja Heikki Kilpeläisestä leivottiin Taideyhdistyksen kunniapuheenjohtaja

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Kimmo Reinikainen (oik.) sekä johtava diakoniatyöntekijä Virpi Kylmälahti vastaanottivat lahjoituksen Hauhon Säästöpankkisäätiön puheenjohtajalta Jukka Kuivaniemeltä ja Rengon Säästöpankkisäätiön puheenjohtajalta Sami-Jussi Talpilalta Diakoniakeskuksessa viime perjantaina. Kuva: Muu
Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Kimmo Reinikainen (oik.) sekä johtava diakoniatyöntekijä Virpi Kylmälahti vastaanottivat lahjoituksen Hauhon Säästöpankkisäätiön puheenjohtajalta Jukka Kuivaniemeltä ja Rengon Säästöpankkisäätiön puheenjohtajalta Sami-Jussi Talpilalta Diakoniakeskuksessa viime perjantaina.

Diakoniatyölle joulun alla huomattava lahjoitus

Hauhon Säästöpankkisäätiö ja Rengon Säästöpankkisäätiö lahjoittavat tänä jouluna yhteensä 23 000 euron jouluavun eri seurakuntien diakoniatyölle. Summasta 16 000 euroa kohdentui Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniatyölle. Myös Hauhon seurakunnan diakoniatyö on yksi jouluavun saajista.

Korona aika on lisännyt perheiden ja ikäihmisten avun tarvetta.

– Tämän asian tiedostaminen vaikutti suoraan siihen, että tänä vuonna annamme jouluavustuksen säätiöiden toimialueen diakoniatyölle, säätiöiden luottamustoimessa viestintävastaavana toimiva Anu Iso-Kokkila-Vähänen kertoo.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueen avustukset tulevat haettavaksi vuoden 2022 aikana.

– Lahjoitukset ovat tärkeä osa toimintaa, sillä ilman niitä ei voitaisi auttaa kaikkia niitä, jotka apua tarvitsevat, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Virpi Kylmälahti kertoo.

Hauhon seurakunnan saama avustus käytetään taloudellisissa vaikeuksissa olevien hauholaisten auttamiseen. Viime vuonna valtion korona-avustusraha pelasti seurakunnan jouluavustukset.

– Tänä vuonna ei ole sellaista rahaa, joten Hauhon Säästöpankkisäätiön avustus tulee todella tarpeeseen, diakoni Sanna Kuitunen iloitsee.

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys kutsui Heikki Kilpeläisen kunniapuheenjohtajakseen.

Heikki Kilpeläinen Taideyhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi

Lauantaina 11.12. Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys yllätti pitkäaikaisen puheenjohtajansa Heikki Kilpeläisen kutsumalla hänet kunniapuheenjohtajaksi.

Rento ja pienimuotoinen juhlatilaisuus järjestyi Taidekasarmin kahvilan kabinettitilassa, johon oli saatu viihdekuoro Cantitoresin “tuplakvartetti” tilaisuutta juhlistamaan.

Monipuolisesti aktiivinen kulttuuripersoona, eläkkeellä oleva pankinjohtaja Kilpeläinen on vuosikymmenten ajan vaikuttanut Hämeenlinnan taide- ja kulttuurielämässä, muun muassa laulanut kuoroissa ja osallistunut veteraanitoimintaan.

Taideyhdistys kiittää häntä loputtomasta luovuudesta ja idearikkaudesta toimintansa eri vaiheissa: “Taideyhdistyksen entisistä puheenjohtajista, joista Kilpeläinen oli pitkäaikaisin, hän on inspiroivin ja laajan verkostonsa kautta todella monipuolista toimintaa aikaansaanut energiapakkaus.”

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset