Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Teija Sarin päihitti konkarit sahdinvalmistuksessa

Kuvassa kisan kakkosen Ari Saarisen edustaja Rauni Saarinen (vas.), voittaja Teija Sarin ja kolmanneksi tullut Raimo Veikkola. Kuva: Jouni Lehtonen Kuva: Jouni Lehtonen
Kuvassa kisan kakkosen Ari Saarisen edustaja Rauni Saarinen (vas.), voittaja Teija Sarin ja kolmanneksi tullut Raimo Veikkola. Kuva: Jouni Lehtonen

Lauantaina 29.6. järjestetyillä Niskavuoren markkinoilla palkittiin Hauhon pitäjänmestari sahdinvalmistuksessa. Kilpailun ylituomari, professori Pertti Saurola luonnehti kilpailusahteja erittäin tasaisiksi. Tuomaristo kuitenkin sai seulottua kuudesta tasalaatuisesta sahdista voittajaksi kisan ensikertalaisen Teija Sarinin juoman. Hauholaiset konkarit ja moninkertaiset mestarit Ari Saarinen ja Raimo Veikkola nappasivat kakkos- ja kolmossijat.

Aurinkoinen maalauspäivä

Maalausporukka piknik-tauolla Pyövelinmäen huvimajassa.

Hämeen Taideartteli osallistui suuren maalaustapahtuman päivään Kaupunginpuiston Puistokomitean paviljongilla 10. heinäkuuta. Kaikille avoin tilaisuus ja kaunis aurinkoinen päivä houkuttelivat ihmiset liikkeelle ja moni halusi kokeilla kuvan tekemistä.  Kyseessä oli perhetapahtuma ja lapsia vanhempineen oli paikalla toista kymmentä.  Yhdistys oli järjestänyt piirustusvälineet kaikille halukkaille. Vanhemmilla oli mahdollisuus tutustua maalaustekniikkaan ja saada tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä vinkkejä mistä ja miten aloittaa.
Jäsenistölle maalaustapahtuma oli kiva tapa tavata toisiaan keskellä kesää, kun toiminta on muuten lähinnä keskittynyt taideretkiin ja lyhytaikaisiin kesäkursseihin.

Pekka Tiilikainen & Beatmakersilta uutta musiikkia

Euroopassa paljon laakereita niittänyt yhtye esiintyi Aulangolla tammikuussa.

Pekka Tiilikainen & Beatmakers on saanut uuden levynsä äänitykset valmiiksi ja ensimmäinen singlelohkaisu Viimeinen juna kotiin / Archipelago soi jo suoratoistopalveluissa. Fyysinen single on saatavilla heinäkuun lopulla ja julkaisukeikkaa vietetään Albertin Kellarissa Hämeenlinnassa perjantaina 26. heinäkuuta.
Singlen ykkösraitana kuullaan Ruotsin tunnetuimpiin yhtyeisiin kuuluvan ja Suomessakin mainetta keränneen Fatboy-yhtyeen vuonna 2010 julkaisema Last Train Home suomenkielisellä tekstillä. Yhtye on saanut vierailevaksi muusikoksi australialaisen kitaristilegenda Martin Cilian joka soittaa kappaleella lap steel-kitaraa ja mandoliinia.
Singlen kakkosraita on syntynyt Johnny Liebkindin kynästä ja oli alunperin suunniteltu The Sounds -yhtyeen levytettäväksi. Kohtalo puuttui peliin ja erinäisten käänteiden jälkeen kappaleen ensilevytys kuullaan nyt tällä singlellä. Archipelago kertoo Johnnyn rakkaudesta mereen. Vahvasti 60-lukulaisen Hammond-soundin värittää kappaleeseen vierailevana muusikkona Hannu Könönen, joka tunnetaan myös taitavana kitaristina.

Nuori lupaus kulkee hämeenlinnalaisvoimin

Niki Tuuli ja Jukka Mäkelä (oik.) hymyilivät leveästi uuden kypärän julkistamistilaisuudessa.

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli voitti historian ensimmäisen sähkömoottoripyörien osakilpailun Saksassa sunnuntaina 7. heinäkuuta. Nuoren kuljettajalupauksen taustalta löytyy hämeenlinnalaisvoimia, sillä Tuuli ajaa Ajo Motorsportin tiimissä ja hänen pääyhteistyökumppaninaan on sähköisiä tilitoimistopalveluita tuottava hämeenlinnalainen Angelma & Mäkelä Oy.

Hämeenlinnassa innokkaimmat pullonpalauttajat

Tuoreiden tilastojen mukaan Kanta-Hämeen innokkaimmat Panttiarpajaisiin osallistuvat pullonpalauttajat löytyvät Hämeenlinnasta. Ykkösenä on Hämeenlinnan keskustan Lidl Tavastila, jonka asiakkaista noin joka viidestoista, eli 6,5 prosenttia, osallistuu pullopanteillaan Panttiarpajaisiin. Tämä on kaksi kertaa enemmän kuin koko maakunnan keskiarvo. Kanta-Hämeen toiseksi korkein osallistumisprosentti 5,1 löytyy Hämeenlinnan Lidl Hätilästä.
Panttiarpajaisissa tyhjien pullojen panteilla voi voittaa lahjakortteja Lidleihin tai K-kauppoihin. Panttiarpajaisten tuottoja ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jonka kautta tuetaan vähävaraisissa perheissä elävien lasten ja nuorten opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset