fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Rengon ja renkolaisten sotavuosista julkistettiin uusi kirja

Julkistustilaisuuden kuvassa uutta kirjaa tutkailevat Rengon veteraanijärjestöjen puheenjohtajat Antti Leinikka, Heikki Kilpeläinen ja sihteeri Tauno Korhonen. Kuva: Muu
Julkistustilaisuuden kuvassa uutta kirjaa tutkailevat Rengon veteraanijärjestöjen puheenjohtajat Antti Leinikka, Heikki Kilpeläinen ja sihteeri Tauno Korhonen.

Rengon veteraanikirja Sotavuodet rintamalla ja Rengossa 1939-1945 julkistettiin Rengossa Kansallisena Veteraanipäivänä tiistaina 27.4.

Rengon Veteraanijärjestöjen julkaisemassa 200-sivuisessa kirjassa on runsas aiheeseen liittyvä kuvitus sekä aikaisemmin julkaisemattomia artikkeleita. Teoksessa lukuisat renkolaiset sodankäyneet miehet ovat päässeet kertomaan omasta sodastaan rintamalla. Tiedot renkolaisista sotainvalideista, veteraaneista ja kaatuneista ovat kirjan ydinmateriaalia.

Teoksessa käydään läpi talvisota Altti Mannilan kirjoittaman perusteellisen artikkelin kautta. Käytössä on ollut myös opettaja Anneli Kenttämiehen 1980-luvulta lähtien tekemiä, sittemmin cd-levyille digitoituja haastattelunauhoja.

Artikkeleita ovat kirjoittaneet muun muassa kirjan julkaisutoimikunnan jäsenet Tauno Korhonen, Heikki Kilpeläinen, Antti Leinikka, Terttu Novio ja Raakel Henttonen, joka on myös toimittanut ja taittanut kirjan.

Kirjan julkaisemista on merkittävästi tukenut Rengon Säästöpankkisäätiö. Ilman sen antamaa avustusta Rengon veteraanikirjan toteutus ei olisi ollut mahdollista. Kirjatoimikunta on saanut avustusta myös muilta tahoilta.

Kirjaa on saatavana 25 euron hintaan julkaisutoimikunnan jäseniltä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset