fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuuluu

Hämeen Liitto ja Yle Hämeenlinna valitsivat Vuoden Hämäläiseksi 2018 hämeenlinnalaisen monitoiminaisen Katleena Kortesuon. Kriisiviestinnän kouluttajana, tietokirjailijana ja yrittäjänä työskentelevä Kortesuo kuvailee saavansa elantonsa ”puhumalla, kirjoittamalla ja ratkomalla kriisiviestinnän tilanteita”. Perusteluissaan palkinnon myöntäjät toteavat, että Kortesuo on Hämäläinen isolla H:lla. Hän on ollut uskollinen kotiseudulleen ja asuu edelleen synnyinkaupungissaan Hämeenlinnassa. Kortesuo vaikuttaa alueen historian ja kulttuurin ylläpitoon osallistumalla muun muassa Hämeen keskiaikatapahtumien järjestämiseen. Kortesuo on myös Hämeenlinnan keskiaikayhdistyksen puheenjohtaja. Hänen keskiaikahahmonsa on nimeltään Katleena Hannuntytär. Myös partiolaisuus, naisten maanpuolustustoiminta ja Martat kuuluvat Kortesuon elämänpiiriin. Kortesuo on myös aktiivinen keskustelija niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Yli 500 koulutuksen ja seminaaripuheenvuoron pitäjänä hän on saanut kiitosta kekseliäisyydestään, suorapuheisuudestaan, energisyydestään ja erityisesti kyvystään havainnoida ihmisiä ja ympäristöä uusia palveluja ja luovuutta rakentavalla tavalla. Lisäksi hän on myös ahkera bloggaaja ja some-keskustelija. Kortesuo on kirjoittanut ja ollut mukana kirjoittamassa yli kolmeakymmentä kirjaa, joiden aiheet vaihtelevat erilaisista historiikeista ja kriisiviestinnän keinoista aina aivojen huoltamiseen.

 

Hämeenlinnan Partioaitta on valittu vuoden 2017 ketjun myymäläksi. Ketjuun kuuluu 16 myymälää ympäri Suomen. Ketjussa kovasti arvostettu Vuoden myymälä -titteli myönnettiin nyt viidennen kerran. Tällä kertaa kiertopalkinto-Karhu ja kunniakirja pääsivät ketjun pienimpään, mutta hengeltään suureen myymälään Hämeenlinnaan. Palkintoperusteluissa todetaan muun muassa, että myymälä on tehnyt erinomaista työtä pitkäjänteisesti ja pyrkinyt jatkuvaan kehittymiseen, myymälässä on erittäin vahva palvelukulttuuri, myymälästä nousee vahvasti esille ryhmänä työskentely ja heittäytyminen uusiin haasteisiin sekä oman myymälän kehittäminen ja yhteistyö yli rajojen sekä reagointi paikallisuuteen, yhteistyökumppaneihin ja ajankohtaisuuteen ovat esimerkillisellä tasolla. Iltojen, tempausten ja Instagramin käyttäminen markkinoinnin ja myynnin työkaluna saavat tämän nousemaan ylitse muiden Vuoden myymäläksi.

 

Hämeenlinnan Kaurialan lukion opiskelija Elias Ylä-Jarkko pärjäsi loistavasti valtakunnallisessa matematiikkakilpailussa. Hän tuli toiseksi lukion fysiikan kilpailussa. Kilpailun järjestää Opetushallituksen toimeksiannosta Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL. Kymmenelle parhaalle avautuu mahdollisuus päästä ilman pääsykoetta opiskelemaan matemaattis-luonnontieteellisiä aineita useimpiin suomalaisiin yliopistoihin. Kilpailun parhaille järjestetään lisäksi yliopistotason jatkovalmennusta.

 

Perjantaina Hämeenlinnassa Wetterhoffilla juhlistettiin Hämeen kesäyliopiston ja Itä-Suomen yliopiston yhteistä, 10-vuotista matkaa oikeustieteiden opintojen tarjoamisessa Hämeessä. Kymmenessä vuodessa 600 opiskelijaa on opiskellut oikeustieteitä Hämeen kesäyliopistossa ja heistä noin 170 on lähtenyt tutkinto-opiskelijoiksi Itä-Suomen yliopistoon. Näistä opiskelijoista 39 on valmistunut kandidaateiksi, 49 maistereiksi sekä yksi tohtoriksi. Lisäksi tohtoriohjelmassa on useita tulevia tohtoreita. Juhlapuheen tilaisuudessa piti professori Tapio Määttä. Juhlassa nostettiin malja kymmenelle yhteiselle vuodelle sekä kukitettiin valmistuneet opiskelijat. Tilaisuuden musiikista vastasi pianisti Tuomas Nikkanen.

 

Valtakunnallinen Suomen Akvarellitaiteen yhdistys on saanut uudeksi puheenjohtajakseen hämeenlinnalaisen kuvataiteilijan ja kuvataiteen maisterin Satu Kiurun. Kiuru on ensimmäinen Hämeen ja Pirkanmaan alueelta valittu SAy:n puheenjohtaja, ja hänet tunnetaan myös Pirkanmaalla sijaitsevan Päivölän opiston kuvataidelinjan johtajana. 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän yhdistyksen uudeksi tiedottajaksi valittiin kuvataiteilija Piela Auvinen Hattulasta.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset